header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Скандал на Богословском факултету у Фочи Штампај Е-пошта
среда, 21 јануар 2015

      Већ дуже време студенти Православног богословског факултета у Фочи су приморани да учествују у предавањима на Католичком богословном факултету у Сарајеву, а све под благословом и притисцима декана Дарка Ђоге. Дарко Ђого је постао декан захваљујући епископу-бискупу Григорију који обавља дужност администратора Митрополије дабробосанске, а заменио је Бориса Брајовића.

Ко је Ђого? И како је могуће да је овако брзо напредовао? Та питања се све више размењују у СПЦ. Можда ово требамо питати бискупа Григорија или митрополита Амфилохија који га гурају ка самом врху. Можда Ђого замени и патријарха Иринеја, све је могуће.

Др Дарко Ђого

Јавност треба да зна да је већ почетком прошле године Ђого добио на управу и једну од сарајевских парохија. А треба рећи да је Григорије Ђогу рукоположио у протојереја ставрофора и правом ношења напрсног крста, супротно Уставу СПЦ-а., и што је незапамћено у цијелој историји СПЦ. Ђого је све то добио по благослову бискупа Григорија, а да би се одужио оцу бискупу, морао је да учествује у одбрани докторске дисертације, за коју је се сматра да је плагијат, и да стави свој потпис да је валидан. Одликовање се догодило 07.10.2014. године, двадесет дана прије него што је Григорије бранио “докторат”, 29.10.2014.

Image 

Image 

Верољуб Марковић

 

Повезани текстови:

1. Још о докторату бискупа Григорија и члановима комисије за преглед и оцену његове дисертације

2. Екуменизам у продатом Сарајеву (фото)

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 21 јануар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.