header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Нови поход на српске владике – сада је на реду Филарет Штампај Е-пошта
недеља, 01 март 2015

 Уклањање епископа – рашко призренског Артемија, да би се Американцима и Шиптарима предало Косово и Метохија, био је увод у рушење канонског поретка Српске Цркве. Ми смо још 2010. говорили и писали о томе, јер смо знали да су новотарци и екуменисти издајници Вере и Српства. 

Показало се да је заиста тако: после владике Артемија, неканонски су уклоњени епископи зворничко – тузлански Василије и западноевропски Константин, а сада казнена експедиција креће на владику канадског Георгија (овде:) и на владику милешевског Филарета (што смо најављивали, после његове беседе у коме је власти Србије и Црне Горе прозвао за слугерањство Западу, после чега му није вредело ни посипање пепелом по глави -овде: и овде:). Наравно, као и у случају владике Артемија, новотарски лажљивци и цркворушитељи иду са причом о новчаним проневерама (владику Артемија су оптуживали за огромне своте, што се ништа не показа и не доказа, мада је несрећни новотарски НАТО специјалац  Атанасије Јевтић привиђао милионске „крађе“ и рачуне у страним банкама): епископу Георгију шаљу комисију коју води Ђукановићев одани сарадник, дуго маскиран у „великосрбина“, митрополит Амифилохије, у чијој пратњи је фанариотски послужитељ, Игњатијево духовно чедо и малосрбин Максим Васиљевић: каква екипа! Такви су за два дана открили милионске „проневере“ владике Артемија, и одмах га сургунисали, предајући Космет НАТОУ и Шиптарима, а епископу Филарету шаљу владику Теодосија, духовног оцеубицу и Тачијевог сеиза, и владику Хризостома, који је весело отео епархију владики Василију Качавенди. Њима је у пратњи познати башибозук, оређен за прљаве послове, прота Велибор Џомић, који је био један од главних лажљиваца у састављању срамне оптужбе против владике Артемија и његовог монаштва, и кога сада неки жале што није могао довољно да се додвори Ђукановићу, него га је овај истерао из Црне Горе, па се доктор Џомић скрасио код свог духовног оца Атанасија Братоубице и његовог покровитеља, Григорија ФУДБАЛЕРА, КОШАРКАША, БИЗНИСМЕНА, ДОКТОРА ТЕОЛОГИЈЕ, И НАЈПОШТЕНИЈЕГ ОД СВИХ ПОШТЕНИХ БИЗНИСМЕНА У СРБА (њему нико не шаље комисије да провере новчано стање, као ни владики бачком, који годишње инкасира милионе евра од имовиће враћене епархији бачкој, при чему нико не зна шта се с тим парама збива).         

Зашто руше ову двојицу епископа?       

Зато што, пре сабора у Цариграду 2016, када ће се СПЦ коначно потчинити архипаписти Вартоломеју, треба да смене све владике које су против екуменизма и новотарија у богослужењу, и да доведе фанатике новотарства и папизма какав је, рецимо,  Јероним Мочевић, нови сеиз Иринеја Буловића. Скоро сви нови епископи на западу су Буловићеви: Андреј, Сергије, Порфирије, Фотије – зна се да је владика Андреј у Беч дошао по препоруци тамошњег кардинала.             

Зато што владика Филарет јесте епископ у рашкој области, која од маја 2015. треба да постане НАТО Санџак, о чему је Сулејман Угљанин већ говорио. Владика Филарет им смета, јер је Србин, а недавно је одликовао и Шешеља, због страдања у Хагу.            

Зато што владика Георгије много србује, и издаје књиге српских родољуба, писаца и интелектуалаца, а то се не сме дозволити. Његов иследник Максим објављује сумануте књиге Зизиуласа и дружине, а све илуструје сликама Стаматиса Склириса, а о Српству ни абера нема. 

Зато што су новотарци страшна злопамтила. Они нису заборавли епископу Георгију борбу против новотарства. НАТО специјалац Атанасије Јевтић му је већ одавно претио  због Георгијевог православног става о Литургији, као и епископу Јефрему. Нису му ни заборавили истину коју је открио о прогону владике Артемија:

Јавно сам саопштио свој став да није у реду шта се чини са владиком Артемијем.

На Сабору СПЦ изнео сам аргументе који упућују на политичке мотиве разрешења (прогона) владике Артемија.

Прво, овај Преосвећени владика мисли да је узрок прогањања владике Артемија његова јавно исказана недобродошлица Џејмсу Бајдену, потпредседнику САД, да посети свету српску земљу Косово и Метохију. Рашко-призренски епископ Артемије свој јавно изнет став образложио је бруталном кампањом г. Бајдена да се Србија и Косово и Метохија бомбардују 1999.

Други “гријех”, који је владика Георгије иницирао, јесте отворено писмо епископа Артемија господину Борису Тадићу, председнику Србије.

Трећа, лични однос (сукоб) владике Артемија са г. Богољубом Шијаковићем, министром вера у влади Србије, преточио се у оптужбу владике Артемија.

Епископ канадски Георгије

Извор: Часопис „Људи говоре“, Торонто (Канада), бр. 10, јесен 2010, стр. 165 – 170.

Дакле, и епископ Филарет и епископ Георгије гоњени су јер су православни српски епископи. Веровали бисмо да их гоне због новчаних или моралних питања само ако би се пре тога, о чему смо већ писали, испитао морал новотараца попут Григорија, Игњатија, Јована, Пахомија и њима сличних, заштићених као "бели медведи".

Драги читаоци, знајте да је сабор епископа СПЦ у мају једна од најстрашнијих претњи чистоти вере, и да ће се рат против православних архијереја, који нису новотарци, наставити! Али, Бог је Судија!

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 02 март 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.