header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Шта је 8. март и зашто га обележавају само бивше комунистичке земље Штампај Е-пошта
недеља, 08 март 2015

 8. март који се понегде обележава као “дан жена“ звучи лепо на површини али има много ужасну позадину. То је дан када су крвопролићем и братоубиством, бољшевици започели у Петрограду револуцију и грађански рат 1917. године.

Фебруарска револуција је започела 8. марта и трајала до 12. марта (23. и 27. фебруара по јулијанском календару) и његова непосредна последица је абдикација цара Николаја II, колапс Руске империје и крај династије Романов.

За време протеста, које су организовали, комунистички терористи са Лењином начелу,  пристигли су у блиндираним немачким вагонима у сред борби Првог Светског Рата. Воз су пратила два немачка официра и неколико војника. Кренули су из Швајцарске и стигли на Финску станицу у Петрограду за мање од два дана и започели фебруарску револуцију 8. марта по новом календару, што је фебруар по старом календару и зато се револуција зове фебруарском.

Аустријски романописац и биограф Стефан Цвајг написао је: „Милиони убилачке танади испаљени су у свјетском рату… Али ниједан метак није био далекометнији и није одлучније деловао на судбину новије историје него тај воз који је набијен најодлучнијим револуционарима века, у том часу јурнуо од швајцарске границе преко читаве Немачке да би стигао у Петроград и онде разбио поредак времена.“ Цар Николај је био приморан да абдицира 15. марта.

Лењин је касније установио тај дан и црвену ружу као симбол проливене крви… због жена бољшевика које су демонстрирале под паролом “хлеб и мир“, тражећи да руски Цар Николај повуче Русију из рата.

70-тих година прошлог века коминистичке земље су прогурале у УН да им се “призна“ овај празник, међутим западне земље не само да га не обележавају, већ обичан народ у свим нормалним друштвима и не зна за тај “празник“.

Уместо славља и честитања овог крвавог дана и злочина, треба се сетити мученичке смрти руског цара Николаја, његове супруге Александре, њихове мале невине деце и око 20 милиона Руса, који су страдали од руке оних који су увели 8.март као крвави црвени празник.

Александар Солжењицин је у своме великом делу “Архипелаг ГУЛАГ“ показао прави смисао овоги сличних “празника“ злочина, а касније рекао да слављење и обележавање овог и сличних комунистичких “празника“ је саучешће у злочину и његово подржавање.

Један велики српски монах је рекао да је свако обележавање 8. марта као измишљеног празника злочинаца негирање хришћанске љубави и одбацивање истине и свих начела православне вере. Наша црква је установила благословене празнике мајки, очева и деце, али то, наравно, није стављено у ранг државних празника

Сви ми који ништа нисмо знали о свему томе, не треба да се осећамо кривим. Сада знамо, па ћемо поступати другачије.

(Све можете проверити на Гуглу, Википедији и историјским књигама)

Извор: svetatrojica.wordpress.com

Последњи пут ажурирано ( недеља, 08 март 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.