header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Писмо Управног одбора Епархије канадске Синоду СПЦ Штампај Е-пошта
четвртак, 26 март 2015

 У Епархију канадску стигло је обавештење да Комисија Светог архијерејског синода СПЦ, чији је задатак да испита притужбе на стање у овој епархији, долази у Канаду у недељу, 29. марта, и да почиње са радом у понедељак, 30. марта.

Обавештење је 24. марта потписао нови председник Комисије, Епископ рашко-призренски Г. Теодосије, који је именован на ту позицију након што је Свети архијерејски синод, са истим датумом, уважио захтев Епископа зворничко-тузланског Г. Хризостома да буде ослобођен ове обавезе „из здравствених разлога“.

Пошто до сада Комисија није Епископу канадском и Епархијском савету доставила никакву документацију нити обавестила о начину рада, Епархијски управни одбор, у духу одлука Епархијског савета од 6. марта ове године којима се тражи транспарентност у раду Комисије,  ставља јавности на увид свој допис Светом архијерејском синоду са седнице одржане 18. марта. Тај допис одговор је на претходну одлуку Светог архијерејског синода о именовању другог састава Комисије (од 10. марта), а која је била насловљена на Епархијски управни одбор а не на Епископа канадског. Епископ канадски није присуствовао овој седници.

Ни Свети архијрејски синод ни Комисија нису одговорили Епархијском управном одбору на писмо. 

др Давор Миличевић

Писмо ЕУО Св.Архијерејском Синоду СПЦ –pdf file

Извор: "Источник"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 26 март 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.