header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владимир Путин. Нико неће завртати руке Русији, биће боље само ако ми будемо моћнији Штампај Е-пошта
петак, 27 март 2015

 Руски лидер Владимир Путин, који је данас разговарао са колегијумом Федералне службе безбедности, открио је да је током 2014 у његовој земљи било онемогућено деловање више од 340 агената страних обавештајних служби.

При том је нагласио да је Русија увек имала и да ће и надаље имати „адекватан одговор на сва могућа антируска дејства“:

„За такозвано обуздавање Русије користе се бројна средства. Од покушаја политичке изолације до обухватног информативног рата и инструментарија специјалних служби. Како су недавно објавили они који иза тога стоје: они ће и убудуће завртати руке својима који се са њима не слажу. Само, такве стварчице са Русијом не пролазе, нису пролазиле, а неће пролазити ни у будућности!“

Путин је посебно нагласио да ће се ситуација око Русије побољшавати ако Москва не буде узмицала, ако се не буде пресавијала, већ постаје - моћнија.

NATO формира снаге за брза реаговања и шири своју инфраструктуру поред наших структура. Иза свега се помаља покушај да се поремети нуклеарни паритет, а још се форсира стварање европског и азијско-пацифичког сегмента противракетне одбране. Једнострано иступање САД  из споразума о ПРО пољуљао је саме темеље савременог система међународне безбедности“ - оценио је шеф руске државе.

Потом је одмах наставио: „Ради се на принципијелно новим борбеним системима за наношење муњевитог глобалног удара и вођење раних операција у космосу. Међутим, нико неће успети да нашу земљу заплаши или да на њу изврши притисак. То никада никоме није пошло за руком и неће. Увек смо имали и имаћемо адекватан одговор на све унутрашње и спољне претње националној безбедности“.

Још је подвукао: „Ситуација не може вечно остати оваква каква је. Мењаће се и, надам се, побољшавати. И генерално и око наше земље. Али, не зато што ћемо се ми повлачити и клањати. Да поновим: побољшаваће се само ако ми будемо све јачи“.

Председник РФ је упозорио ФСБ, а и сопствену јавност, да се против Русије „планирају акције у време избора 2016. и 2018. године“:

„Не престају покушаји западних специјалних служби да за своје циљеве искористе невладина и политизована удружења. Пре свега за дискредитовање власти и дестабилизовање унутрашње ситуације у Русији. Не смеју проћи никакви покушаји дестабилизације.

Више пута сам указивао: спремни смо на дијалог са опозицијом и наставићемо партнерске односе са цивилним друштвом у најширем смислу речи. Само, бесмислено је ступати у дискусију са онима који раде по наруџбини извана и у интересу туђе земље, или туђих земаља, а не своје земље. Зато ћемо и даље држати под присмотром стране изворе финансирања невладиних организација и пресецати сва огрешења о закон“.

Извор: „Факти“

Последњи пут ажурирано ( петак, 27 март 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.