header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Зар је грех сликати се са особама које познајеш? Штампај Е-пошта
понедељак, 30 март 2015

Близу двадесет година одлазим у манастир у Милтону, и видео сам владику Георгија у најразличитијим ситуацијама - од служби (најчешће), преко епархијских дана, књижевних вечери, посета парохији, па све до весеља типа прославе српске нове године, и томе слично. Ради се о више стотина сусрета, и ујутро, и у подне, и предвече, и увече! Да ли може да буде случајност да ја од тог човека НИСАМ ВИДЕО АПСОЛУТНО НИШТА САБЛАЖЊИВО ЗА СВЕ ОВО ВРЕМЕ (а врло су ми високи стандарди, и изоштрено око да приметим саблазан), поготово по подобију овога за шта је оптужен? Некакав "преслободни однос" и томе слично?! Боже ме сачувај!

Из мог искуства, понављам, ради се о неколико стотина сусрета у различито време, у различитим околностима и у различитом друштву (или насамо), владика Георгије је гостопримљив, али веома, ВЕОМА резервисан човек! Можда баш зато што су га клевете опекле, испекле и препекле. Притом, човек суздржан и у јелу, и у пићу. Да ли је могуће да се човек стотинама пута баш толико успешно претварао, а онда одједном волшебно постајао некакав монструм, чим би се моја (небитна) маленкост удаљила? Што се тиче слике из Блица - да мени, ево сада, док ово пишем, приђу две особе које познајем и траже да се сликају са мном - ја бих се сликао! Шта је, тачно, ту грех? Шта је ту саблазан?

И, за крај - немам, нити сам икада имао, никакве финансијске користи ни од Цркве, ни од владике Георгија. Прилажем као што и други прилажу, у Цркву идем да се молим Богу, а не да се бавим политиком или гласинама - значи, непристрасан сам колико је то у људској мери могуће.

Име аутора познато Уредништву

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 30 март 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.