header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Саопштење за јавност Епархије канадске Штампај Е-пошта
четвртак, 09 април 2015

 ПОВОДОМ ПИСАЊА „СВИХ СВЕШТЕНИКА ЕПАРХИЈЕ КАНАДСКЕ ВЕРНОМ НАРОДУ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У КАНАДИ“ („ПРОТИВ САБЛАЗНИ НАРОДНЕ“)

Поводом писма које је јуче ујутру (Велика среда) почело да кружи интернет мрежом, а које су наводно потписали сви свештеници Епархије чија су имена наведена на крају писма, обавештавамо вернике да су се током јучерашњег дана у канцеларију Епархије јавили сви наши свештеници ограђујући се од тог текста.

Велика већина свештеника послала је у писменој форми изјаву да је њихово име злоупотребљено јер никада нису били контактирани поводом тог писма. Два свештеника која нису била у могућности да пошаљу писану поруку, дала су своју изјаву усмено.

Дакле, поменуто писмо, које се може наћи и на неким сајтовима, нису писали свештеници Епархије канадске.

О свему је, са комплетном документацијом која укључује и појединачне свештеничке изјаве, обавештен Свети архијерејски синод.

Канцеларија Епархије канадске

http://istocnik.com/vesti/705-povodom-navodnih-pisanja-svestenicima-narodu.html

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.