header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Народ похрлио да подржи свог владику: преко пет стотина верника на васкршњој Литургији у Милтону Штампај Е-пошта
понедељак, 13 април 2015

 Епископ канадски Георгије служио је Васкршње јутрење и литургију у храму препуном верника из околних парохија

Звона на манастирској цркви Преображења Господњег у Милтону огласила су се у четири сата ујутру позивајући верни народ да молитвено обележи празник Васкрсења Христовог. Одазвало сепреко пет стотина Срба који су овог јутра одлучили да Празник над празницима дочекају сасвојим Епископом у седишту Канадске епархије.

Никада до сада Васкрс храм у Милтону није био овако испуњен. Било је очито да су многи из околних парохија-Хамилтона, Мисисаге, Кичинера,Вотерлоа-али и оних нешто даљих, из Торонта па и окостотину колометара удаљеног Ричмонд Хила, пожелели да радост Васкрсења Христовог осете и поделе у овој прекрасној цркви и да на овај начин дају подршку свом Епископу након искушења током Часног поста.

Са Владиком Георгијем служили су игуман манастира протосинђел мр Василије Гавриловић, протођакон Стефан Икономовски и ђакон Ђурађ Којић. Честитајући свима празник Васкрсења Христовог, а нарочито бројним верницима који су се овог јутра причестили, Владика се захвалио на пожртвовању које су и овог пута показани према својој Цркви.

Након литургије велики део верника остао је у свечарском расположењу на заједничком доручку у великој сали манастирског конака.

Д.М/Р.Г

 

 
 
 

Фото: Ивана Ђорђевић, "Новине" Торонто

          Извор: „Источник“

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 13 април 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.