header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владимир Димитријевић: Ко се дружи с проклетим, проклетству се може надати Штампај Е-пошта
субота, 18 април 2015

 Никаквог чуда нема у томе што се председнику Србије, Томиславу Николићу, авион умало није срушио. Хвала Богу да није – али би опомена морала и њему и нама да буде јасна. Он је, како су јављале новине, требало да позове папу Фрању у Србију и одликује неког „ватиканџију“ (израз владике будимског Данила), и то о седамдсетогодишњици ослобођења Јасеновца.

Тобож, нису признали „независно Косово“. Формално, заиста нису; суштински, њихов рад на Косову, почев од оснивања гимназије „Игњацио Лојола“ у Призрену до данас, све је, само није неутралан. О Степинцу, државотворном „свецу“ папиних Хрвата, да и не говоримо. Знамења везана за папу као носиоца проклетства била су јасна целе 2015: прво су му галеб и врана напали и рашчерупали голубове мира пуштене за мир на Украјини (овде:); онда је погинуо један младић током канонизације његовог скорог претходника, Ивана Павла Другог (овде:); а онда се запалила пећина Рождества Христовог после његове посете (овде:). Свако нормалан морао би да види јасне знаке Божје у свему овоме. Али, наши екуменисти, у врху СПЦ и у врху државе, мисле да је све то само дипломатија, и да све то нема никакве везе са тешким последицама које сналазе и њих (због гажења правоверја) и нас (због млакости према њиховим поступцима ).

Косово и Метохија предати су србоубицама, геј параде се организују, доносе се антихришћански закони – и? Мислите ли да ћемо добро проћи? Глас крви предака наших, убијених за реч Божју, а највише од паписта, вапије са земље на небо. Не можемо ми своју срећу градити на издаји онога што је Србин био кроз векове.

Уостало, неће овако још дуго: или ћемо пропасти, или ћемо се подићи. Трећег нема. Ако пропаднемо, проклетство ће нас прождрети; ако се подигнемо, биће то покајање у Христу. Спаси, Господе, народ Твој, и дај му покајање!

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 45 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.