header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Поводом изјаве патријарха Иринеја: „Да се очистимо смрада из Босне“ Штампај Е-пошта
среда, 13 мај 2015

 Српски патријарси у историји СПЦ били су духовне вође свих Срба ма где они живели, а садашњем екуменисти и паписти Иринеју очигледно сметају српске владике родом из Босне – Његово Преосвештенство Епископ канадски Георгије и Његово Преосвештенство Епископ милешевски Филарет.

На састанку свештенства Архиепископије београдско-карловачке који је одржан у марту месецу 2015. године, пред свим свештеницима је изјавио: „Да се очистимо од босанског смрада“. Како су истом састанку присуствовали и свештеници који су родом из Босне, било је и реакција. Тако је протојереј-ставрофор Петар Лукић, иначе старешина Саборне цркве у Беогарду, реаговао и рекао: „Ваша Светости, ја сам Босанац и то од Вас нисам очекивао“. Такође је реаговао и пензионисани парох београдски Стево Влачић, који је такође родом из Босне, као и многи други београдски свештеници. Патријарх није повукао изјаву већ је и даље наставио да даје провокативне изјаве на рачун поменутих владика, заборавивши при том да је од председника Републике Српске, господина Милорада Додика, искамчио и добио милион евра за обнову патријархове виле у Ужичкој улици на Дедињу. Тада му није засметало што је господин Додик Босанац.

Ваша Светости,

Ми од Вас то нисмо очекивали. Наше паре Вам не смрде, а ми „Босанци смрдимо“. Ако је то Ваш став, Ви нас директно у раскол гурате. Ако тако о нама српски патријарх мисли, шта од других тек можемо очекивати.

Ваша Светости,

Што је много – много је! Овога пута и превише.

Питамо Вас: кога Ви представљате и за чије се интересе борите?

Свештеници из Босне

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 14 мај 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.