header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Зашто "Комисија" не провери финансијско пословање епископа бачког Штампај Е-пошта
четвртак, 21 мај 2015

 Помаже Бог, поштовано Уредништво!

И врапци на грани већ знају да Синод врши „провере“ финансијског пословања само у оним епархијама где столују антиекуменисти и антиновотарци. Зашто не провере епископа бачког Иринеја Буловића? Он, на пример, већ годинама млати паре на продукцији која се емитује на РТС-у.

Ради се о типичном екуменистичком приступу, али и горе, јер овде се налазе и муслимани и Јевреји. У питању је верски календар и верски мозаик на РТС-у. У питању су милиони евра које је Буловић узео преко ове телевизије захваљујући Душану Стокановићу који је био бивши секретар Синода, а оптужен је за малверзације у патријаршији и најурен је из исте да би постао главни извршитељ прљавих радњи поред митрополита Порфирија који је члан Савета РРА. Душана убацују у Управни одбор РТС-а да би остварили потпуну контролу над оним што се емитује, а није екуменистичког духа. Ту је здушно помагао и митрополит Порфирије, који је уједно узимао паре у Савету РРА да би се овај народ тровао са емисијама попут Парови. Како то да ни једном се митрополит Порфирије није побунио у јавности ни против једне накарадне емисије, а члан Савета је и још је био председник и директор Савета РРА? ...

Дакле у питању су милиони евра које је ова дружина узела и опрала и то све у име СПЦ. Ово је само делић онога што се дешавало, а врхунац је прослава Миланског едикта где је опет ова дружина била надлежна за организовање прославе. Такође преусмеравање пара са обнове двора у Новом Саду, на изградњу манастира Каћ који је као тврђава и који уопште не личи на манастир. Све је ово кап у мору финансијских малверзација.

И сада, напрасно, видимо епископа бачког како се тобоже залаже за одбрану поретка у СПЦ! Ко, иоле нормалан, може поверовати у искреност његових намера?

Маске су одавно пале. И свако може да ради шта хоће, али не и докле хоће. И овом злу и безакоњу у СПЦ доћиће крај.

Амин. Боже, дај!

Живко Радовановић,

Београд

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 21 мај 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.