header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Манастир на продају Штампај Е-пошта
субота, 27 јун 2015

 Занимљиво је било прочитати запис са састанка свештеничког братства 1. маја. Показало се како се локално извршавају наређења врха СПЦ који трчи у загрљај папи и како се руше канони цркве. Могу се видјети и права лица наших попова што смо знали и без овог, само сад имамо и доказ ко су и шта су.

Мене је натјерало да се јавим нешто друго што се ту споменуло а уклапа се у систематско рушење наше цркве. Говорило се о манастиру у Милтону и одвајању манастира од епархије.

Шта је ту занимљиво?

Из онога што се питало и што је одговарао владика Лонгин види се да је манастир у Милтону осуђен на пропаст и продају. Прво, манастир треба сасвим ставити по страни јер је то животно дјело владике Георгија. Све што је он урадио сада смета и треба да нестане сваки траг да је он овдје постојао и толике године радио.

Друго, без домаћина манастир ће брзо зарасти у коров. Знамо ко остаје у њему и колико је ту спремности да се ради. Важније од тога је што на службе у манастиру без владике Георгија више нико неће долазити и то се видјело у задње двије недеље. Дакле, неће бити прихода да се манастир одржава, џабе су дупло подигли цијене свијећа. Неће бити ни народа који је помагао да се чисти и одржава имање.

Треће, ко год је гледао слике са Патријархом у нашим црквама у Канади могао је да види иста лица. Нека од њих знају како да уновче ово пропадање манастира. Брзо ће манастир на продају.

Видимо да ће нови владика негдје у Торонто да даје интервјуе и да се слика као глумац. То је важније од манастира и од вјере и вјерника. Манастир који смо градили и долазили у њега као у своју другу кућу дочекаће судбину какву вјерници нису могли ни у сну да замисле. Јер није то само владика Георгије градио него сви вјерници којима се сада све отима.

Јесте ли поносни, свештеници-завјереници, оним што сте започели? Како је кренуло, доћи ће на ред и ваше цркве. Само то још не видите јер сте засљепљени мржњом која се могла осјетити и из записа са вашег састанка.

Лука Б.

Фото: orthphoto.net

Извор: „Источник истине“

 

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.