header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Зашто не обновимо православни Рим? Штампај Е-пошта
недеља, 28 јун 2015

 На сајту екуменистичко-новотарских екстремиста, „Живе речи утехе“, чије чланове чини, углавном, трећа генерација црквених револуционара, укључујући Латине,  муслимане и атеисте, - покренута је дискусија на тему „Зашто не обновимо православни Рим“. Аутор теме је човек са корисничким именом „Чварков Ђорђе“. Пажњу нам је привукао његов оригиналан начин размишљања о екуменизму и екуменистима, због чега нашим цењеним посетиоцима на увид доносимо део поменуте дискусије.

Уредништво

+ + +

Чварков Ђорђе , Одговор јуче, 21:22

Зашто Православна Црква не обнови римску патријаршију? Зашто једноставно не заменимо папу нашим православним папом? Као што су они покушали нама то да ураде са Мелкитима у Сирији.

Пре ћемо ми покрстити запад него они исток... Само дебил може да води дијалог са Ватиканом и да очекује да ће се Ватикан одрекнути свог примата и теолошких грешака. 

Лепо обновиш православног римског папу, њему даш западну Европу под контролу, САД и Канаду даш америчкој православној цркви и тиме си решио неканонски поредак на западу. 

Ионако је Ватикан пропао до краја од 1962. и Новус Орда, почели су кловнови да им прослављају мисе, чак сам видео и папу Фрању како са неким хипицима служи мису, нешто држе руке у ваздуху и њишу се као на концерту Здравка Чолића. 

Јел постоји оваква идеја уопште? 

Све Православне Цркве уложе паре пропорционално, направе једну повећу катедралу, направе једну средњу школу, један факултет у Риму и владичански двор и решио си проблем. Сигуран сам да би се много људи преобратило. Већина традиционалних католика би се преобратило, јер они уче да је Ватикан 2 разбојнички сабор и да од тада нема правог папе.

 

Zayron , римокатолик, Одговор jуче, 21:42

To nejde, kad čuje da je papa opet će tražit svoje što mu po Jevandjelju pripada: Ti si Petar stijena i na toj stijeni etc. etc. Kakva korist od tog, pa i one pape što su danas nepravoslavne su po vašem bile prije toga pravoslavne, samo ćete imat 2 papa u Vatikanu + još tog jednog svog novog. Troje papa, to još svijet valjda izdrži a da se ne raspadne na paramparčad. Nadam se.

 

Чварков Ђорђе , Одговор Јуче, 21:48

Ти цитати су почетак Сола Скриптуре, тумачење ван Свете Традиције, ако би овај нови папа био православан, он би се повиновао Православљу. За папу би био постављен ваљда образовани православац, а не ретард који ће да уради исто што су урадили ови пре 1000 и више година. Први папа је баш пао због политичке моћи, а овај нови православни папа би био далеко од тога.

 

Zayron , римокатолик, Одговор Јуче, 21:53

Pa jedan takav najprikladniji za tu poziciju bi se već valjda našao, svejedno ga neoficijalno već zovu "pravoslavni papa" a u nadstandardno dobrim odnosima je s onim ostalom dvojicom papa u Vatikanu bude to onda takav papinski trijumvirat, ja sam za, zašto ne, gdje su dvojica, trojica u moje ime tu je i Crkva:: http://www.christian...n-unity-120353/

 

 

Чварков Ђорђе Одговор Јуче, 21:57

Хахаха, ма дај, то су два кловна. Патријарху Вартоломеју досадно у оном његовом сокаку, па сваки други дан одлази у Ватикан да добије мало светске пажње. А папа Фрања се уживео у улози реформатора, има да растури оно мало што је остало од њих. 

 

Zayron , римокатолик, Одговор Јуче, 22:03

Pa nije lako bit reformator u Crkvi. Reformatori su inače svuda  poželjni i kod nas i kod vas otprilike toliko ko i http://goo.gl/nLhoAQ u Teheranu.

 

Чварков Ђорђе , Одговор Јуче, 22:07

Реформатор је добар ако се крви напије корупцији у Цркви, али ако хоће да мења богослужење и учења Цркве, онда није добродошао. А папа Фрањо вуче на то, уосталом шта нас се тиче шта латински расколници раде.

 

Zayron , римокатолик, Одговор Јуче, 22:14

Aha, razumio sam. Prepustim se iznenadit. Koliko znam i Mahatma Gandi pa čak i sam Isus Hristos su se htjeli ne miješat u politiku ali ta valjda nije respektovala njihove želje. Zanima me baš kako će to izgledati apolitički pravoslavni papa kad je problem već i sa apolitičkom SPC:

http://balkans.aljaz...-drzave-i-crkve

 

Чварков Ђорђе , Одговор Јуче, 22:21

Па лепо, био би небитан, то је исто као да се сада александријски патријарх меша у политику, нема широке масе и државе иза себе да га подрже. Папе у доба шизме су имали читаву западну европу и њене државе на располагању. Нови православни папа не би имао то иза себе. Имао би само мисионарску улогу и скроман број верника. 

 

Zayron, римокатолик, Одговор Јуче, 22:29

To bi bilo još odlično ako ne skrivate kakvog "trojanca", plan broj 2 za tim u podobi deflacije te pozicije. Misionari su uvijek dobro došli, pozabavite se recimo komunitom italijanskih fanatičnih komunista, ti su prijeko potrebni misionarenja. Ili kriminalnom italijanskom i sicilijanskom subkulturom koju obično nazivaju mafijom i Cosa Nostrom, to bi bilo lijepo od vas.

 

Чварков Ђорђе , Одговор Јуче, 22:30

На профилу ти пише да си Латин, јел то фора или озбиљно? 

 

Zayron , римокатолик, Одговор Јуче, 22:34

Ne, ja sam Moravan, znaš ono tamo gdje su išli sv. Kiril i Metodije, kakav latin, na Moravi se priča moravski a ne latinski.

 

Чварков Ђорђе , Одговор Јуче, 22:39

Ја све време расправљам са јеретиком. лол xD

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 28 јун 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 69 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.