header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Православно – римокатоличка „саборност“ Штампај Е-пошта
петак, 03 јул 2015

 Римски папа Фрањо примио је 27. јуна „православне“ екуменисте из Константинопољске патријаршије, који су по екуменистичкој традицији допутовали у Ватикан ради учестовања у римокатоличком празновању Светих Апостола Петра и Павла.

У разговору са гостима папа је саопштио да је једна од његових главних брига – остваривање пуног јединства римокатолицизма с реформисаним Православљем. Римски понтиф је додао да се он, скупа са многим другим римокатолицима, моли за успех „Осмог васељенског сабора“, који треба да се одржи следеће године.

У саставу „православне“ делегације били су титуларни (без пастве) митрополит пергамски Јован Зизиулас, један он водећих кривовераца и новотараца, митрополит Максим Силивријски и познати фински борац за права содомита о. Хејки Хутунен.

По материјалу са  Антимодернизм.ру“

Последњи пут ажурирано ( петак, 03 јул 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.