header image
НАСЛОВНА СТРАНА
О тренутним догађањима у Епархији канадској - разабирање у плетиву Штампај Е-пошта
четвртак, 02 јул 2015

 Поштована редакцијо, 

Желели смо да вам се захвалимо за сву помоћ коју сте нама, Србима из Канаде пружили последњих месеци. Ви сте једини који сте нам дали могућност да се оглашавамо и на тај начин упознамо вернике о дешавањима у нашој епархији. 

 Сваки наш покушај да се огласимо преко неких листова из Србије били су безуспешни. Читајући неке чланке везане за нашу Епархију, увиђајући колико неистина износе покушали смо да оставимо коментаре  о стварној слици и проблему са којим се суочавамо. Водећи рачуна да никога не увредимо или кажемо лошу реч, у кратким цртама смо објаснили ко и шта је узрочник свих наших подела и сукоба. Коментар никад није објављен, док су коментари особа који су оптуживали без доказа, вређали и користили туђе идентитете редовно објављивани. Све ово је само још један више доказ за оне који сумњају у истинитост тврдње да разрешавање Епископа није случајно и канонски.          

 Ми смо свесни да је ова битка за нас веома тешка и дуга поготово што не можемо очекивати никакву помоћ или разумевање од наше матице. Нико од нас ко је подигао глас против оваквог понашања свештенства па чак и самог врха цркве, не жели напустити своју цркву и заједницу. 

Нама су остављене две могућности, једна је кренути за онима који су издали и погазили све оно што су нам годинама проповедали и друга борити се за оно најсветије што имамо, нашу веру православну. За велики број нас нема двоумљења. Остајемо доследни оном што нам је Свети Саво оставио. Свесни смо ми да ће започета хајка на Епископа Георгија прећи и на све нас који се не дамо покорити, али знамо и да је једина и права истина Господ и да је само Божија правда коначна. 

Ових дана је кренула и нова кампања " свештеника". Раде без одмора. Треба убедити вернике да се врате ( или не морају да се врате нека шаљу своје прилоге) у цркве. Прво треба сломити старије, они су стари и са њима је лакше, убациш коју енглеску реч објасниш да су их тамо неки кривоклетници погрешно обавестили, да је Владика Георгије сам, нико га не подржава, он руши цркву. Они у својој сујети и злоби не схватају да ово није прича о Владици Георгију или било ком другом епископу, ово је борба за истину, за веру, за Христа. 

Требали би сви они заједно са Господином Иринејом добити неко одликовање за смишљање и ширење лажи. Навелико се прича како је владика Георгије испразнио све рачуне епархије Канадске. Да то није истина доказано је са јавним објављивањем извештаја из банке. 

Господин Иринеј каже да нема подела у цркви. Волели би чути његово објашњење о Канадској Епархији, о Милешевској омладини која стоји уз Владику Филарета, о свакодневном повећању броја цркви и манастира који су уз Владику Артемија. Ако то није подела шта је онда. 

СПЦ је престала да буде црква и постала је политичка институција за уништење српског идентитета и православља. Извињавамо се ако смо неког увредили али све ово што се дешава оставља нам такву слику. 

Г. Иринеј, док је био у Канади окружио се са људима који су годинама рушили и радили против цркве. Онима који су градили и радили за добробит цркве, који су у цркву улазили са понизношћу и покајањем рекао је да га није брига где ће се молити Богу "идите у џамије, католичке цркве, секте, идите где хоћете". То је рекао човек који се заклео да ће се бринути за свој народ. 

Можда се он брине за свој народ али тај народ није српски. 

Нека нам Господ опрости и смилује се на нас грешне. 

ПС: нисмо користили чин Г. Иринеја не желећи да скрнавимо успомену на нашег упокојеног Патријарха Павла и све српске патријархе који су учили свој народ вери, љубави према Господу Исусу Христу, праштању и јединству

А.С, Д.Н.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 02 јул 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.