header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Протођакон Андреј Курајев опет пљује по Србима Штампај Е-пошта
среда, 01 јул 2015

 Руски новотарац и скандал мајстор, протођакон Андреј Курајев, до сада је у више наврата јавно вређао Србе и давао скандалозне изјаве о српском народу и његовој историји. 8. марта 2012. објавили смо изјаву Курајева да су "Срби изазвали Први светски рат", чиме су се према Русији понели „по  свињски“, те да су Срби, после НАТО бомбардовања, извели закључак „да се не треба опирати Западу, јер ако вас силују, треба да се опустите и добићете максимум задовољствa" (овде:) (саопштење "Борбе за веру" поводом цитиране изјаве Андреја Курајева прочитати овде:).

Да је среће, Руска Црква би га за овакве гнусне изјаве, у најмању руку, опоменула (ако не и рашчинила), а он би се морао Србима јавно извинити. Јер овде је реч о клирику једне Помесне Цркве, а не о неком поблесавелом мирјанину који злоупотребљава технику и слободу Интернета.

У својој најновијој изјави, коју доносимо у прилогу, Курајев је поново оптужио Србе за отпочињање Првог светског рата, а Гаврила Принципа назвао "терористом".

Због свега реченог не можемо а да се не запитамо: није ли крајње време да се надлежни из Руске Православне Цркве огласе и осуде вређања српског народа од стране свог клирика?!

Уредништво

 

         Повезани текстови:

1. Нови антиправославни испад ђакона Андреја Курајева“;

2. „Ђакон“ Андреј Курајев поново срамоти Руску Православну Цркву;

3. Москва: Почело суђење групи Толоконикове; ђакон А. Курајев на страни богохулница“;

4. Апологета богохулница из "Pussy Riot" - "мисионар целе Русије" Андреј Курајев (фото)

5. Уредништво: Поводом тешких увреда које је протођакон Андреј Курајев изрекао на рачун српског народа“;

6. Ранко Гојковић: Курајевштина или смердјаковски дух у црквеној мантији;

7. „Протођакон Андреј Курајев: Срби су започели Први светски рат; Срби су поступили са нама по свињски “;

+ + +

Контроверзни ђакон Андреј Кураев, познат по честом пљувању Срба, опет се бацио на кривотворење српске историје, а сада му смета споменик Гаврилу Принципу у Београду. Подсећамо, Кураев заступа тезу да су Срби изазвали Први светски рат, али заборавља да је један од највећих светитеља руске православне Цркве, Свети Серафим Саровски, цару Николају Романову на самрти оставио писмо у којем му је написао шта ће се све издешавати.

Многи не могу да објасне огромну приврженост Светог цара Николаја II Романова идеји одбране Срба и његову непоколебљиву одлуку да Русија уђе у Први светски рат, јер је тада Русија била неорганизована и скоро сви генерали тадашњи су били против његове идеје, али се готово са апсолутном сигурношћу може рећи да је разлог одлуке руског цара управо у писму Светог Серафима Саровског.

Цар Николај II Романов је, како каже предање, много плакао после писма руског светитеља које му је предато од стране монахиња на сахрани Светог Серафима Саровског, а у писму је предсказана тешка мученичка судбина царске породице. Ова тешка мученичка судбина и хаос у Русији управо креће одлуком руског цара да брани Србију, али је јасно да је руски цар следио пророчке речи Светог Серафима Саровског.

Ево шта „плитки руски ђакон“, често наклоњен „толерантном разумевању западних девијација“ који је због истих избачен из Московске духовне академије, пише:

Повампирење национализма влада на Балкану.Председник Србије присуствовао на откривању споменика терористе Гаврилу Принципу: Гаврило Принцип – бубуљичаст школарац који је убио трудну жену. Узгред – словенску, чешку. Први Гаврилов хитац је херојски погодио Софију у стомак. И тек тада почео да пуца у њеног мужа, који се одмах бацио на супругу да би је заштитио.

Сат времена пре овог догађаја, Гаврилови саучесници су бацили бомбу на аутомобил престолонаследника Франца Фердинанда и његове супруге Софије. Рањено је неколико невиних људи. Супружници су управо ишли у болницу да посете повређене када су и сами погођени мецима… Па, ко је бољи хришћанин – убијени или убица?

Изазван овим гнусним пуцњем, светски рат је сахранио класичну Европу (укључујући и Русију).

Вест о овој прослави неколико се дана налазила на званичном сајту Српске цркве, пише Кураев.

Извор: Правда / Курир

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 01 јул 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.