header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Списак попова који су устали против владике Јована нишког и тиме на себе навукли проклетство! Штампај Е-пошта
четвртак, 27 август 2015

 То су ректор нишке Богословије Милутин Тимотијевић који је лични пријатељ Његове Светости Патријарха Иринеја и под чијим окриљем директно или индиректно ова банда опстаје.

Доласком тадашњег Епископа нишког Иринеја у Ниш, долазе и његови људи: свештеник Боги Цветковић постављен за старешину Саборне цркве, о. Мића постављен за старешину Пантелејске  цркве, о. Раша за старешину Светониколске цркве. То су биле једине нишке градске цркве. О Милутин долази касније преласком Призренске Богословије у Ниш. Преласком утиче на тадашњег Владику Иринеја и поставља свога зета Бранка Цинцаревића за намесника нишког и секретара Црквене општине који злоупотребљавајући свој положај и чин долази до великог материјалног богатства! Гради очеву кућу паралелно са Богословијом, по сведочењу радника, радили смо паралелно Богословију и кућу Цинцаревића, своју кућу гради на земљи Светониколске цркве у елитном делу Ниша, коју је купио за џак парафина. Да би се оправдао нуди о. Раши да и он узме плац од Цркве поред њега, што о. Раша не прихвата али зато прихвата О. Златан Папић који зида огромну кућу зидајући Цркву на Гробљу по сад већ устаљеној шеми, а о.Бранко зида кућу паралелно са градњом Светосавског дома!

 Иначе о.Бранко и о.Мића су живели у црквеној кући код Шојке која је дата инвеститору, по препоруци о. Бранка да гради зграду у замену з ...? Да не говоримо о Бранковом приватном бизнису са шверцовањем материјала који се продају у локалима задужбине Симе Игуманова а кирија се плаћа 50е у центру Београда симболично! Наравно средствима Симе Игуманова управља Ректор, а рачуноиспитивач зет Бранко, а Бранков син Стефан професор, земљак Ђорђе економ који је оженио ћерку о. Љубише, а о.Љубиша добио место старешине цркве Цара Константина, други Тимотијевићев зет добија Светониколску цркву, иначе кћерке воде црквени хор Бранко, који добија огроман новац од саборне цркве, од града и државе, а ником не полажу рачуне! Путовања и гостовања као на пример  за Кину користе за склапање приватних бизниса. Да не би имали проблем са о.Рашом, који је доста утицајан и познат у граду, рукополажу му два сина -  Миту и Свету - али због неподобности стављају их на приградске парохије! О.Мита се жени са кћерком о. Жике који је познати шверцер црквених ствари , а свештеник у Пантелејској цркви, а о.Жика опет зет Оца Благоја, иначе проте у Пантелеју где се налази и Благојев син Свештеник Зоран! Богијев син Иван добија место у Саборној цркви! Касније синови о. Раше прелазе у градске цркве, а градску цркву добија и Бранков зет Дарко!  Целокупну ситуацију, и долазак новог владике користи о. Борко који злоупотребљава свој положај секретара ЕУО-а, прикрива лоша материјална пословања црквених општина и манастира, намешта себи одличну парохију, намешта рукоположење свом другару црквењаку Банету, доводи пашенога за свештеника у Пирот, користи пријатељство са Рашиним сином Светом да окрене о.Рашу против Владике. Један је од главних организатора хајке на Владику да би сачувао своју главу! Користи своје знање о финансијским малверзацијама цркава и манастира да окрене поједине свештенике и монахе против Владике! А на исти начин на свештенство и монаштво врши притисак и о. Бранко, користећи се сазнањем о туђим гресима, да би преко њих исте уцењивао и држао у шаци, а своје грехе крију као змија ноге! 

То су ствари које народ јавно зна, а тајно сами Бог зна! Између себе се мрзе и не подносе, а ујединили су се у злу, да би сачували себе устали су на Епископа! 

Боже стани на пут злима! Сачувај Епископа Јована и Цркву!

Слободан Ф. Станковић са браћом и сестрама

На фотографији у наслову: ректор нишке Богословоје Милутин Тимотијевић

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 27 август 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 80 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.