header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Шабес гој или откуд Јован Падобранац у „Недељнику“? Штампај Е-пошта
субота, 29 август 2015

 Пошто „Борба за веру“ редовно обавештава своје читаоце о правим околностима појединих збивања у СПЦ, дужни смо да вас, на основу својих извора, обавестимо откуд разговор владике  Јована Ћулибрка да буде објављен у „Недељнику“. Ево шта нам је писао један наш сарадник.   

Познато је да иза „Недељникове“ екипе стоји Млађа Ђорђевић, бивши саветник председника Србије Бориса Тадића за односе са Русијом, Републиком Српском и за косовско питање. Ђорђевић је веома близак митрополиту Амфилохију и чувеном неумировљеном умировљенику, бившем епископу Таси, којима је помагао у кичмоломљу на Космету 2010. године. Касније је организовао демонстрације против Дачићеве издаје Косова, на којима су говорили браћа Амфилохије и Атанасије.

Због свега тога, у „Недељнику“ се могу прочитати текстови о фингираним сукобима папиних прстенлија Амфилохија и Иринеја Буловића (као оно кад је митрополит Амфилохије писао Меморандум СПЦ о Косову – које је претходно предао Теодосију Оцокољићу епархију рашко – призренску, па му се Буловић успротивио), као и најаве о томе који је следећи владика с којим се треба обрачунати.

Тако је у „Недељнику“ од 4. јуна 2015. објављен текст Вељка Миладиновића „Црквени пуч, у покушају“, у којој је представљено како је тобож Буловић са владикама које је окупио бранио владике Филарета и Георгија да би извршио пуч и преузео патријаршијски трон. У овом чланку су најављене смене епископа нишког Јована, врањског Пахомија, банатског Никанора и британско – скандинавског Доситеја. Испоставило се да је Миладиновићев извор (а то је чувени прота Џомић, кога обавештава митрополит Амфилохије) био веома прецизан – на реду је смена владике нишког Јована.

А што се тиче Јована Ћулибрка, његов интервју је дат да би се угодило Ватикану и његовим протекторима, којима мора да врати дугове, због чега се и намеће као гласноговорник "цркве" у Хрвата и њених прелата - духовних покровитеља усташа у НДХ и неооусташа у данашњој Хрватској.

Последњи пут ажурирано ( субота, 29 август 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 76 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.