header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Криза у Епархији нишкој Штампај Е-пошта
четвртак, 08 октобар 2015

Поштовано уредништво, ми верници нишке епархије овим путем апелујемо и молимо да нам надлежне црквене власти врате нашег Епископа Г. Јована.У свакодневној потрази за нашим владиком посећујемо разне српске православне сајтове како би пронашли било какву информацију везану за нашег владику. И даље смо збуњени и даље свакодневно трагамо за одговором  зашто, зашто?

Постављамо најлогичније питање ЗАШТО су склонили владику Јована? Из наше перспективе ОН не да није крив, већ је ОН за нас најбољи владика.  Сетимо се само његових беседа које су као мелем на рану свима нама.У очајној потрази за нашим правоверним пастиром посећујемо и сајт Митрополијие црногорско приморске и наилазимо на вести да је епископ нишки Јован служио свету Литургију  у горњем,доњем манастиру острошке обитељи, Цетињу и другим местима по Црној Гори. То је заиста  лепо и похвално али ако је већ ОН Епископ нишки зашто не служи у Нишу где му је и место?

У Нишу од Владикиног одласка се јавила велика подељеност међу свештенством, док је мања подела међу верницима односно та подела такорећи и не постоји, јер су сви без икаквог размишљања за епископа Јована и за његов ХИТНИ повратак. Како сазнајемо преко разних гласина калкулише се да ће наш владика бити премештен на неку од других епархија СПЦ. Ми се демонстративно противимо томе јер не желимо да изгубимо оно што је заиста добро и вредно.

Новине су објавиле да се наш владика Јован није снашао у вођењу епархије, а ми тврдимо да је он своју епархију водио беспрекорно и да се бринуо за све стране епархије подјенако. Такође је објављено то да су се побунили сви премештени свештеници,молимо да се ово испита јер како се по Нишу поуздано говори побунили су се  само пар њих. Поједини што су били побуњени су се већ покајали, осећају кривицу због своје брзоплетости и на томе им честитамо. Сматрамо да заиста није постојао ваљан разлог за овакав сурови чин. Такође мислимо да највише губимо ми који смо одлазили масовно у цркву док је он био ту. Знамо наравно да треба да будемо везани за Христа и Његову цркву, али напросто не можемо да превазиђемо ову ситуацију јер смо за владику Јована везани као за онога који сведочи Реч Христову,и у њему смо такође сви ми у Нишу, а  и ван  Ниша видели  икону острошког свеца.Желимо да истакнемо да је народ масовно тражио благослов од владике за протест, за контра петицију, за скупљање потписа од свих градоначелника и председника општина епархије нишке, али на све то владика наш Јован имао је само један одговор а то је: АКО МИ ЖЕЛИТЕ ПОМОЋИ  МОЛИТЕ СЕ БОГУ. Ми се молимо Богу и заиста верујемо да је Господња Реч последња. Иштемо од Бога да нам подари снаге да преживимо ову неправду и свим срцем верујемо да ћемо се опет и опет у миру са нашим Епископом Јованом заједно молити.

ВЕРНИ НАРОД ЕПАРХИЈЕ НИШКЕ

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.