header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Зашто Патријаршија није уплаћивала припадајуће доприносе за ПИО фонд свим запосленима Штампај Е-пошта
недеља, 11 октобар 2015
          Читајући о дешавањима у нашој Српској православној цркви посебно у Епархији Канадској питам се зашто се контрола пословања не потруди да погледа пословање у Патријаршији. Ево зашто то кажем.

Дуги низ година, ко зна колико дуго, али знам да се односи на године пре 1980, Патријаршија није поштовала прописе, које је дужна да поштује и није уплаћивала доприносе за ПИО фонд према зарадама запослених. Један део у Патријаршији је радио по прописима, а други не. Запослени у Патријаршији су овим непоштовањем прописа веома оштећени, а највише они који су отишли у пензију.

Наравно буџет Србије такође је оштећен. Током 2008. Патријаршија је донела интерни пропис којим признаје да су пензије мале и, према свом нахођењу, донела Уредбу о надокнади пензионерима из њиховог фонда. Која инспекција је била у Патријаршији?

Да ли Пореска управа зна за ово?

Било би корисно да неко ово истражи.

Ваша читатељка

Последњи пут ажурирано ( недеља, 11 октобар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.