header image
НАСЛОВНА СТРАНА
ИД погубила 12 хришћана, јер су одбили да се одрекну Исуса Штампај Е-пошта
недеља, 11 октобар 2015

 Припадници „Исламске државе“ брутално су погубили 12 хришћана, међу којима 12-годишњег сина тимског вође сиријског министарства који је подигао девет цркава, јер су одбили да се одрекну Исуса Христа и пређу у ислам.

Ужасна шпогубљења одиграла су се 28. августа у неименованом селу изван Алепа, у Сирији, према наводима Хришћанске мисије помоћи, хуманитарне групе која помаже староседелачким хришћанским радницима у њиховим матичним државама.

„Испред вође тима и рођака који су били у гомили, исламски екстремисти су одсекли врхове прстију дечака и ужасно га испребијали, говорећи његовом оцу да ће прекинути са мучењем само ако се отац преобрати у ислам,“ изјавили су у Хришћанској мисији помоћи.

„Када је вођа тима одбио да то учини, рођаци су изјавили да су екстремисти ИД такође мучили и тукли њега и друга два радника министарства. Три човека и дечак су онда распети на крст.“

„Било је још осам радника мисије, међу којима и две жене,“ како пише у изјави Хришћанске мисије помоћи. Према извештају, тих осам је одведено на посебну локацију у селу и њих су питали да се преобрате у ислам. Али након што су одбили понуду, жене годишта од 29 до 33 „силоване су пред гомилом која се окупила да посматра, а онда су обезглављене.“

Према изјавама присутних рођака и сељана који су то све видели, вођа Хришћанске мисије помоћи рекао је да су се жене „молиле и клечале пред екстремистима ИД“. Све жртве су распете на крстове да би их сви видели.

Извор: "Православие.ру"

превод Информативне службе Београдске патријаршије

Последњи пут ажурирано ( недеља, 11 октобар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.