header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Поп-рок група „Галија“ одржала концерт испред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици (фото) Штампај Е-пошта
недеља, 11 октобар 2015

 Митрополит Амфилохије је, надамо се, - позивајући „Галију“ на рок – концерт пред храм Васкрсења у Подгорици, поводом обележавања друге годишњице храма, - помислио да је највећи хит ове нишке групе била песма „Православље долази са југа, православље испуњава жеље“ плус „Православље – народно весеље“. Али, песма гласи „ПРАВО славље долази са југа“. Реч је о слављу као општенародном весељу, а не о Православљу као хришћанству.

Додуше, митрополит је својевремено дао благослов за албум „Изнад Истока и Запада“, где су се нашле рокенрол верзије песама Светог Владике Николаја, док је пројекат водио јеромонах Јован Ћулибрк, познати владика Јова Падобранац, опрезан кад је Степинац у питању, а неопрезан у свему осталом.

Тужна је прича о човеку који је докторирао на учењу Светог Григорија Паламе о Светој Тројици, и поучавао се код оца Јустина и старца Пајсија Светогорца,  а сад организује рок – концерте поводом храмовне славе.

Уредништво

+ + +

Позната нишка поп-рок група „Галија” наступила је синоћ у Подгорици поводом славе Саборног храма Христовог Васкрсења.

Концерт за памћење уприличен је на платоу испред Саборног храма, пред више хиљада посјетилаца и фанова ове чувене групе.

Са пола сата закашњења, фронтмен и оснивач групе Ненад Милосављевић, заједно са музичарима, изашао је на бину, када је испраћен громогласним аплаузом.

Дружење са подгоричком публиком почео је са пјесмом „Госпи”, након чега се обратио публици:

– Добро вече свима, лијепо вас је видјети у оволиком броју – поздравио је Неша публику и запјевао „Прољеће”.

Услиједила је сјајна свирка, а могли су се чути хитови „Ноћ”, „Да ме ниси”…

Слиједи пјесма “Кад ме погледаш”…

– Ајмо сада заједно, позвао је Неша публику и запјевао “Моја љубави”.

Заједно са Нешом пјевала је и публика која није сваку изведену пјесму ове легендарне поп-рок групе наградила аплаузима.

Своје добро расположење подијелили су са Подгоричанима, а у ванвременским хитовима уживала је како омладина, тако и они старији чије су одрастање обиљежили неки од Галијиних евергрина.

Концерт “Галије” организован је у Подгорици поводом славе Саборног храма Христовог васкрсења. Обиљежавање друге годишњице храма завршено је управо концертом познате нишке групе.

Поводом јубилеја четири деценије рада ова популарна група следеће године обрадоваће своје обожаваоце новим албумом, као и великим концертом који ће се одржати у Београду.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

А. Ш.

Извор: Дан

Фото: Иван Рашовић

Преузето са: mitropolija.com

Последњи пут ажурирано ( недеља, 11 октобар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.