header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Сајентолошка секта тајно прислушкивала и снимала исповести својих московских „верника” Штампај Е-пошта
уторак, 03 новембар 2015

 Агенти руске Федералне службе безбедности и Министарства унутрашњих послова РФ извели су претрес у московском седишту такозване Сајентолошке цркве (следбеника Рона Хабарда).

Претходно је против сајентолошке секте отворена кривична истрага поводом сумњи да су прикупљали компромитујуће материјале и податке о својим „верницима”, посебно о онима који су долазили да се „исповедају” и том приликом откривали подробности свог личног живота.

Главни у „московској цркви” су поставили у одитинг-собама, односно „исповедаоницама” прислушне уређаје (микрофони и камере) и тајно снимали оно што су откривали њихови „верници”.

То је изгледало овако:

„Клијент” прилази „консултанту” (одитору) и пред њима отвара душу. Иако су сајентолози тврдили да не корите ни сугестије – истрага је већ установила да су се служили и једном врстом хипнозе.    

Откривене су и финансијске махинације.

Летос је полиција улазила у пет других седишта руских сајентолога.

Извор: „Факти“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 03 новембар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.