header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Скандалозно: Секташи нам гаје децу! Штампај Е-пошта
понедељак, 09 март 2009

СКАНДАЛОЗНО

СЕКТАШИ НАМ ГАЈЕ ДЕЦУ!

БЕОГРАД, 10.03.2009 

Image
Тражи правду и заштиту своје ћерке
       Обрадовићи из Обреновца, припадници Јеховиних сведока, као „хранитељска породица" од државе добили троје деце на васпитавање!

Брачни пар из Обреновца, чланови секте Јеховини сведоци, од Центра за социјални рад добили су на хранитељску негу троје деце без родитељског старања, а мајка једне девојчице тврди да је тиме нарушен верски и национални идентитет њене ћерке! Слађана Јовановић, мајка једанаестогодишње С. Б., каже за Пресс да су одлуком социјалне службе повређена и њена родитељска права.

- Ћерка ми је пре годину дана смештена у породицу секташа. Да су Јеховини сведоци сазнала сам управо од ње. Пао ми је мрак на очи. То је мимо правила. Прекршен је правилник о хранитељству. Нарушена су прво дететова, а онда и моја права као мајке - прича Слађана.

Тужна судбина

Игром судбине, Јовановићева нема услова да се брине о својој ћерки, јер и сама потиче из хранитељске породице.

- Дете сам из дома. Остављена сам са шест месеци. Била сам код хранитеља док ми мама није умрла, после чега сам враћена у дом. Немам никог ко би стао иза мене да ме подржи. Незапослена сам и без крова над главом... Због такве судбине, са њом сам буквално два дана била на улици, па сам је са пет година дала у дом - прича Јовановићева.

_______________________

Одузимају јој родитељство

Центар за социјални рад покренуо је тужбу против Слађане Јовановић да јој се одузме родитељство.

- Тужбу је покренуо Центар за социјални рад Раковица, а у њој се наводи да ја „вербализујем жељу да једног дана преузмем дете и желим себе да представим као компетентну и пожртвовану мајку, која сматра да су стамбена неадекватност и несигуран посао оправдање зато што дете не живи са мном" - навела је Јовановићева.

_________________________

У овој породици С. Б. је већ годину дана. Дете је три и по године ишло код психотерапеута, склоно је повређивању и има психичке проблеме.

- Породица из Обреновца мени ускраћује права као мајци. Виђам ћерку у оквиру центра, а док дете не добије температуру и напад плача, они нам не дозвољавају да проведемо дан заједно. Осим тога, ти људи изгладњују моју ћерку и не дају јој да се дружи са децом православне вере. Не сме да иде на рођендане, забрањено јој је да ме зове, крст не сме да носи, кажњавају је... - огорчена је Јовановићева, која истиче да је трагично што наша деца преко институција државе завршавају у верској заједници која није регистрована као регуларна црква.

У Центру за породични смештај деце и омладине, који је надлежан за проналазак хранитељских породица, потврђено нам је да је породица, која поред ове девојчице има још двоје деце на хранитељству, припада верској секти Јеховини сведоци.

Социјално не види проблем

Директор Центра за породични смештај деце и омладине Добрила Грујић, међутим, тврди да породица веома добро брине о девојчици.

- На прву реакцију мајке тражила сам од Центра за социјални рад да одмах обиђе хранитељску породицу и установи да ли постоје ризици по девојчицу. С обзиром на то да су хранитељи припадници Јеховиних сведока, организовали смо састанак како бисмо видели шта је најважније да се уради у интересу детета.

На том састанку сви су делили мишљење да за девојчицу не би било добро да се измести из ове породице, јер и она сама то не жели. Што је најважније, ова породица веома добро брине о девојчици. Она није угрожена. Напротив, пуно је поправила своје стање - тврди Грујићева.

Руководилац службе за подршку Центра за породични смештај Тамара Борисављевић објашњава да је породица из Обреновца неколико година успешна у хранитељству.

- Поред ове девојчице они имају још двоје деце. Кроз досадашње праћење та породица је показала да има све услове за бављењење хранитељством - каже Борисављевићева.

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=60337&sectionId=33&view=story

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 09 март 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.