header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Да ли је почео Трећи светски рат – рат Гога и Магога Штампај Е-пошта
четвртак, 26 новембар 2015

 У августу 2015. на „Борби за веру“ је било анализа које су упозоравале да креатори Новог светског поретка  спремају нешто велико за септембар 2015. године. По мишљењу руског аналитичара Андреја Девјатова,  заменика директора московског Института за руско-кинеску стратешку сарадњу, пуковника у резерви Главне обавештајне управе (ГРУ) Оружаних снага Русије, - у септембру се заиста и догодио један од најкрупнијих догађаја у досадашњој светској историји. Заправо, 28.9.2015. године, на дан "крвавог" помрачења месеца, почела је оружана фаза Трећег светског рата, а која, по замисли закулисних планера, неће бити окончана пре 2020. године.

За цењене посетиоце „Борбе за веру“ доносимо већи део анализе господина Девјатова, објављене 30.9.2015. под насловом „Октобарски рат – 2015. Оцена одлуке Савета Федерације Русије“. Ово је један поглед са друге стране, који актуелна збивања на Блиском истоку чини далеко јаснијим.

Уредништво

+ + +

 „Ти дакле, сине човјечји, пророкуј против Гога, и реци: овако вели Господ Господ: ево ме на те, Гоже, кнеже и главо Месеху и Тувалу. И вратићу те натраг и водићу те, и извешћу те из сјевернијех крајева и довешћу те на горе Израиљеве. И избићу ти лук твој из лијеве руке, и просућу ти из десне руке стријеле. На горама ћеш Израиљевијем пасти ти и све чете твоје и народи који буду с тобом; птицама, свакојаким птицама крилатијем и звијерима пољским даћу те да те изједу. На пољу ћеш пасти, јер ја рекох, говори Господ Господ. И пустићу огањ на Магога и на оне који живе на острвима без страха; и познаће да сам ја Господ
(Језекиљ, 39, 1-6).

 Андреј Девјатов

 И, ето, донета је одлука СФ РФ којом се дозвољава употреба оружаних снага Руске Федерације у иностранству!

У Кремљу су говорили о Сирији, али не и о Украјини. 

Стручњак за војна питања Кине  Андреј Девјатов је бесно довикивао државним чиновницима (Јургенс) и војним службеницима из комитета одбране Думе (Кончаков) – зауставите се!

И?

У Савету Федерације су објаснили да је сврсисходније неутралисати „терористичке формације“ далеко од граница Русије. А шта је он довикивао?  - да је стратешко позиционирање Светског Калифата већ завршено и предухитрило војни одговор. РФ, као и увек, касни с позиционирањем...

Званично је саопштено: „Искључиво удари ваздушних снага по објектима ИСИЛА“ – чекај десантну операцију с мора (крстарица „Москва“ већ је у походу) и бомбардовања Ваздушно-космичких снага РФ са аеродрома Уљановск – Латакија. А ствар је у томе што појединачни терориста, па чак и војне групе, нису циљеви за уништавање од стране Војно- ваздушних снага. Ударце у празно из ваздуха већ су продемонстрирале САД.

Одговор Светског Калифата није тешко предвидети: РФ је прогласила себе отвореним непријатељем „Исламске државе“. А нема разлога да се са непријатељем поступа у рукавицама,  – очекујте терористичке нападе по моделу  експлозије на железничкој станици у Волгограду 29.12.2013. године. То јест, ударе по маси која се окупља испред детектора за метал. У Москви, при приспећу воза „Аероекспрес“ (воз који повезује све московске аеродроме са центром града – нап. „Борба за веру“) таква маса се окупља сваки час и стоји испред контролних пунктова аеродрома Домодедово и Внуково.

Притом, Кина је званично саопштила да неће подржавати ни једну од страна у сиријском конфликту. Народноослободилачка армија Кине неће помоћи војним снагама Русије ни у Сирији ни у осталим театрима војних дејстава Трећег светског рата.

И тако ће се „Гог из северних крајева“, са солдатеском Персијанаца (стража исламске револуције), при том „склопивши савез са онима који поступају безбожно против Завета“ (администрација САД), покренути на позив Великог Израела – од Еуфрата до Нила. Биће увучен у велики рат са Светским Калифатом и, по Писму, „нико му неће помоћи“. 

Оружана фаза Трећег светског рата почела је на дан крвавог помрачења месеца 28.9.2015. године, а, - по плановима светске закулисе, - завршиће се најраније 2020.године.

 Разумни од људи обратиће многе праведности, али неће променити ток догађаја. Сада, одлучивши се на отпочињање оружане фазе на главном фронту Трећег светског рата, демократска власт Русије требало би да има довољно разума да избегне велико крвопролиће: не поновити стратешке грешке рата у Авганистану и избећи заглибљивање у бесконачни партизански рат с Калифатом.

+ + +

У контексту анализе блискоисточних догађања господина Андреја Девјатова, у којој доноси извод из пророчанства Светог Пророка Језекиља о рату Гога и Магога, занимљива је и честитка коју је поводом јеврејске нове 5773 године (16.9.2012) упутио  рабин Авраам Шмулевич. Она такође баца светло на рат који се постепено разбуктава на Блиском истоку. Ево шта је он, између осталог, рекао:

Наступајућа 5773. година по јеврејском календару обећава, на жалост, да буде једна од најтежих у историји јеврејског народа. У нашој епохи, при одсуству Храма, ми смо лишени дара пророштва. Међутим, сви спољашњи знаци указују, да нашем народу прети тежак рат. Могуће је да ће то бити сам „рат Гог и Магога“, о коме се говори у ТАНАХе. При том, „Гог“ – то је Иран, потпомогнут Русијом, а „Магог“ – државе сунитског ислама, подржане Западом. Кулминиција тог рата биће битка на планини Мегидо (Армагедон), долазак Месије и обнављање Јерусалимског храма..

Уочи Нове године, речи Трактата Авот нас подсећају: „Мач рата казниће свет за неправедни или дуги суд и за извртање Торе“ (Трактат Авот, 5,8). Главно извртање Торе нашег поколења: Јевреји не желе да се сећају, да је наш главни национални задатак ослобађање читаве територије Земље Израиља, од Нила до Еуфрата, завештаном нам Свевишњим, изградња Храма и стварање праведне државе сагласно законима свете Торе...“.

Сајт „communitarian.ru“, који је пренео изјаву рабина Шмулевича, кога, иначе, назива "хиперционистом", прокоментарисао је исту следећим речима:

Друг Шмулевич се унеколико заплео у сопственој митологији. Међутим, закључке о томе који фанатици  и зашто распаљују тај рат, свако може сам да изведе“.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 26 новембар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.