header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Патријарх Вартоломеј римског архијеретика папу назвао „наш брат“
Патријарх Вартоломеј римског архијеретика папу назвао „наш брат“ Штампај Е-пошта
уторак, 08 децембар 2015

  „Још увек није касно деловати, и ми не можемо дозволити себи да одложимо за сутра оно што можемо учинити данас“, - ово је порука којом се константинопољски патријарх Вартоломеј обратио политичким делатницима и експертима из читавог свега, окупљеним на Међународној конференцији о климатским променама у Паризу, саопштио је Радио Ватикан на руском језику.

Патријарх је, скупа са представницима других конфесија, требао да учествује у екуменистичком „молебану“, одржаном 3. децембра у катедрали Нотр-Дам, али је био принуђен да - из безбедносних разлога - откаже пут. Због тога је Вартоломејеву поруку прочитао његов изасланик - митрополит галски Емануил.

 „Васељенски патријарх, - поручује вођа православних „екумениста“, - скупа с другим хришћанским „црквама“ (наводници „Борбе за веру“), и посебно са нашим братом папом Фрањом, непрекидно понавља да заштита животне средине мора бити заједнички екуменистички задатак. Ми данас узносимо молитву Господу, да би се светски лидери постарали да постигну споразум који би помогао да се максимално ограниче климатске промене.“

Патријарх Вартоломеј тврди да „еколошка духовност мора бити духовност преображаја“. Ради се о неопходности да се „радикално измени наш начин живота и смање она чињења која доводе до загађења и утичу на климатске промене“.

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 08 децембар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.