header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Атон против Содома Штампај Е-пошта
среда, 23 децембар 2015

Светогорци се обратили грчким властима поводом легализације истополних „бракова“

Свештени Кинот Свете Горе Атон упутио је хитну поруку посланицима грчког парламента. Представници свих атонских манастира једногласно су иступили против легализације истополних зааједница. Обраћајући се делегатима, светогорци су затражили да се гласање одложи, „како би се адекватно узела у обзир и воља грчког народа“.

У документу се изражава „узнемиреност Свете Горе Атон поводом претећег (сада и на законодавном нивоу) одступања од начела и вредности које чине основу православног идентитета и грчке културе“: „Као православни хришћани, дубоко поштујемо лични избор сваког човека - његово право да пребива у Цркви или да се од ње дистанцира. Ми полазимо од тога да нико нема право да одузима Богом даровану вредност човекове слободе. Истовремено, позиција изједначавања „истополних парова“ са породицом, са свим пратећим правима и друштвеним последицама (између осталог и усвајање деце), - улази у отворену противуречност с моралом нашег народа и изгледа као дрска провокација и изазов грчком народу“.

Светогорци умољавају владу и посланике, којима је „грчки народ поверио своју судбину“, да узму у обзир њихово писмо, испуњено „беспокојством и искреном бригом за будућност земље“: „Молимо вас да скинете са дневног реда овај закон, нарочито уочи великог празника – Рођења Христовог. Могуће је да ће привремено повлачење закона пружити прилику за његово детаљно разматрање и омогућити грчком народу да изрази своју позицију према иституцији брака“.

 Извор: Блог "Инок Аркадиј"

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( среда, 23 децембар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.