header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Митрополит гортински Јеремија: Наша славна нација деградира, зато што смо окренули од Бога Штампај Е-пошта
уторак, 29 децембар 2015
        Служећи Свету литургију 26. децебра, четири дана након што је Скупштина Грчке озаконила истополне «савезе» митрополит Јеремија је одржао проповед пред верницима, пише Romfea. Пре свега се обратио речима утехе православним грчким породицама.

Затим је рекао нешто о «великом сагрешењу» које се десило у Грчкој, тачније – о томе да су грех и разврат подигнути на ниво закона. Митрополит је негодовао због понашања посланика из његове епархије који су гласали за овај «одвратни закон».

Позвао је хришћане да пренесу посланицима своју тугу због поступка који су ови учинили, а који је назвао «срамним». «Дођите на суд, - рекао је владика, - чућете шта ћу им рећи.»

«Али не остављајте ме, моји хришћани, не остављајте ме да се сам борим. То није само моја вера и није само моја домовина. Већ је то наша заједничка православна вера и наша заједничка домовина Грчка. Наша славна нација, прослављена миленијумима, деградира зато што смо се окренули од Бога наших отаца. Доћи ће до тога да ће Господ одузети од нас Своју благодат, пошто газимо Његов закон и разноразним гадостима дајемо статус закона,» - рекао је митрополит на крају проповеди.

Вернике је, судећи по изразима њихових лица, надахнуо позив владике Јереије да буду његови саборци у борби Цркве за веру и истински морал у Грчкој.

«Идем одмах да назовем посланика,» - рекла је једна парохијанка.

«Нећемо оставити владику да се сам бори, зато што чувамо оно што су нам заповедили наши преци и волимо своју домовину,» - кажу хришћани.

С грчког превео:  Данил Солошенко

Са руског: Марина Тодић

Извор: „Православие.ру“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 29 децембар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.