header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Јеросхимонах Рафаил (Берестов) о "Свеправославном Сабору" и стварању "цркве" Антихристове Штампај Е-пошта
недеља, 31 јануар 2016

 Неки православни сајтови објавили су обраћање познатог aбхаског и aтонског савременог подвижника и исповедника, једнодушног старцу Кирилу Павлову, јеросхимонаха Рафаила (Берестова).  Ми такође објављујемо тај текст, али желимо да дамо извесну напомену. 

Као прво, да ли је његов непосредни аутор - баћушка Рафаил. Он је већ остарио и са компјутером никад није радио и не ради. Највероватније да је састављач текста човек из окружења старца, вероватно његов келејник, о. Авељ (Стебелев - Веласкес), који је сада већ јеросхимонах Онуфрије, као што се испоставило на крају писма.

У обраћању постоји неколико нејасних и нетачних момената. Спомиње се неко "предсаборско саветовање пет најстаријих Цркава: Константинопољске, Јерусалимске, Александријске, Антиохијске и Кипарске, на којем је било предложено да се, као у стара времена, римском папи призна првенство по части". О каквом конкретном сабрању је реч, када се оно састајало - није јасно, иако је оптужба озбиљна,  –   да су пет Помесних Цркава признале првенство папе.  

Такође се саопштава да је на разматрање "Свеправославног сабора", предложено питање о жењеном епископату и другобрачном свештенству. Но, у стварности она се за сада не разматрају отворено.   Могуће је да су то далекосежни планови екумениста, али сада, судећи по јавно доступним документима саборских решења, разматрању могу бити подвргнути препеке за брак и забрана венчања православних с јеретицима.

Али, свакако, у целом обраћању - по духу исповедничком, - позива се на трезвеност и стајање у вери и разобличава лаж непријатеља Цркве Христове. Зато, налазимо да је корисно упознати с тим наше читаоце и надамо се да ће молитвама таквих истинских стараца, људи Божијих, као што је баћушка Рафаил, Господ сачувати нашу Цркву у чистоти Православља.

Уводна реч: "Информ-религија.ру"

+ + +

Христос по среди нас! И јесте и биће! 

Поздрављамо Вас драги, многоуважавани оци, браћо, и сестре, чеда Свете Саборне Православне Цркве. Спасавајте се у Господу. Од свег срца вас поздрављамо верни Господу нашем Исусу Христу, сабрани на Кишињевској конференцији (овде:).  

На жалост, ми не можемо доћи код вас, но ми вас од свег срца поздрављамо са љубављу Христовом и написали смо наше исповедање против "вучијег сабора", екумениста, глобалиста, јеретика и против Новог светског поретка и светске сатанистичке владе.  

Нека засија Светлост Православља - Истина Христова у целој васељени. Христос је створио Цркву и врата ада неће јој одолети. Амин. 

Моја искуства o сабору

Води се духовни рат против Свете Православне Саборне Цркве и против Православне Русије и против Православних држава. Људи ће се поделити на два пута: једни ће следити пут ка спасењу, на који нам је указао  Господ наш Исус Христос. Господ говори: Ја сам Пут, Истина и Живот. А други ће следити нови светски антихристов пут и поредак, који је пут ропства сатанског, пут за слободу греха, пут Содома и Гоморе, пут губљења образа Божијег, пут губљења снаге воље, пут који чини човека безвољним, управљајућим роботом. 

Постоје два пута - пут живота и пут смрти 

Високо позиционирани масони, милијардери, представници светске владе, сатанисти, називају Православље непријатељем број 1. У рату против Цркве, масони и промасонски високи прдставници Цркве користе екуменистички покрет, а желе да искористе и такозвани "свети, велики свеправославни сабор".  

Сабори су се одржавали да би се решила спорна црквена мишљења. Окупљали су се Архијереји, монаси, свештеници, ђакони и мирјани. У храму, поставивши велики поклонички Kрст и на налоњу веће Богослужбено Јеванђеље, саборно су се молили, затим су ступали у расправу о спорним црквеним мишљењима. Иступали су сви представници Цркве: Архијереји, монаси, свештеници, ђакони и мирјани. На Саборима је учествовало много светих људи. Приступивши ка православном решењу, говорили су: "Благоизволи се Светом Духу и нама", а јеретичка мишљења су одбацивали и јеретике, који су се супротстављали Светој Православној Цркви - анатемисали. Да, били су и "вучији сабори", но потоњи Православни Сабори, одбацили су  „вучји сабор“ а упорне јеретике анатемисали. Света Црква у томе не осећа потребу за такозваним "осмим сабором", јер су Седам Васељенских Сабора одговорили на сва питања. Њега желе непријатељи Цркве - масони, да би наудили Цркви са тим "свеправославним сабором".  

И пре свега желе да за то искористе екуменизам, који је јерес над јересима.  

Године 1948. на Свеправославном саветовању одлучено је да Православна Црква не треба да учествује у екуменизму.  

Света Православна Црква у току две хиљаде година борила се за чистоту учења Христовог.  

Свети Сабори су одбацили јеретичка мишљења и утврђивали су право (истинито) учење, и говорили: "Благоизволи се Светоме Духу и нама". Папска јерес "филиокве" такође је била одбачена Светим Сабором.  

Када је устројио Своју Свету Цркву, Господ нас Исус Христос је рекао: "Ја сам саздао Цркву и врата ада неће јој одолети". Екуменисти - масони сада нам говоре да се Црква раздвојила на много конфесија, да ће је они установити у јединству и убројати у светском сабрању. Масони, поготово они у вишим ложама, су сатанисти; као да се они брину и обеспокојавају због Цркве!?  

Они мисле како да Њу разграде и због тога су измислили екуменистички покрет.  И због тога припремају "велики васељенски сабор". И као заставу тог "васељенског сабора" они постављају екуменизам - јерес над јересима. У првом реду, људима ће предлагати јерес. А како ће тада сабор бити светим!? Да, сабор ће бити "вучији". Ми га тада нећемо примити.  

Дозволите да размотримо даље. Раније, на Светим Саборима, представници Цркве, пред Крстом Христовим и Светим Јеванђељем, иступали су пред свима, отворено бранећи своје мишљење. А сада на предсаборским саветовањима, тајно од народа, тајно од будућег сабора, екуменисти доносе одлуке, да би се затим на сабору сабрали и хитно потписали некакву погрешку и јерес.  

На предсаборским саветовањима изнета су за сабор неколика решења, но држе их у тајности од верника. Било је одлучено да се на сабору  озакони нови календар, што је апостасија. Још 1848. године нови календар је одбачен и осуђен од Источних Патријараха. Ако по новом календару буде Пасхалија, то ће бити нарушавање Апостолских правила. По новом календару служе јеретици паписти. Масони из Васељенске Патријаршије увели су нови календар у Грчкој, Румунији, и у другим Црквама. Слава Богу што су Грци, Румуни и Бугари сачували Пасхалију по старом календару. Масони желе кроз "васељенски сабор" да уведу тај неправилан календар у нашу Руску Цркву.  

Предложено је да се на сабору разматра другобрачност свештеника и ђакона. То је нарушавање Aпослоских правила. Пазите, савремени промасонски архијереји сматрају себе умнијим и благочестивијим од Апостола, одбацујући њихова правила. За сабор је предложено и разматрање жењеног епископата. Није ли то апостасија!? Разуме се да је апостасија и одступање од истине.  

То је слобода греха. Због благочестија Васељенски Сабори су установили да архијереји буду монаси. У савременој ситуацији, неки раслабљени архијереји су греховно тајно ожењени и баве се разним распусностима, о којима је стидно и говорити. Истина је да се лоше опредељивало међу кандидатима за епископе, и међу кандидате су упадали каријеристи, екуменисти и представници тајних служби: ГРУ, Мосада и других. Зато нема благочестивости. Они ће циљано сејати грехе. На сабору је било предложено скрећење поста - то је исто апостасија. Очишћење од греха и демонских утицаја на човека могуће је само кроз покајање, пост и молитву. А ти непријатељи Свете Цркве кроз "вучији сабор" желе посебно да скрате пост.  

На пресаборном саветовању пет најстаријих Цркава: Константинопољска, Јерусалимска, Александријска, Антиохијска и Кипарска предложиле су биле на разматрање сабора, да се, као у старим временима, папи римскоме призна првенство по части. Ко прихвата папу и његову догматику - тај је папист или унијат.

 Масони предлажу да на саборском разматрању буде и лепо одношење према содомитима и да се они не осуђују.  

Оци, браћо и сестре, шта је то до богохуластво? Ругло? Зар не? А шта су то: црквена решења и проблеми? Није ли Бог сажегао Содом и Гомору? Но, не треба да се чудимо ако на сабору то предложе масони - сатанисти, зато је и заказан "осми васељенски" - због њих. Они чак предлажу да се установи нарочити надцрквени орган који ће надгледати сабор. Свети Васељенски Сабор надгледаће сатанистичко око!?  

Ја не учествујем у "вучијем јеретичком сабору" и не примам његове одлуке, и вама не саветујем потписивање под решењима наступајућег сабора. Ако се одjедном на "вучијем сабору" нађу православни, треба отићи и отрести прах са ногу својих. Блаженије је не пролазити туда. Ми остајемо у Светој Православној Цркви. Православни свих држава уједините се у Христу! Драги оци, браћо и сестре, чеда Свете Православне Цркве, будимо верни Господу нашем Исусу Христу и не примајмо "вучији сабор"кога спремају ради реформисања Свете Православне Цркве Христове.  

Непријатељи Свете Православне Цркве желе да кроз урушавање Цркве Христове створе цркву антихриста. Желе да људи приме њихово јеретичко мишљење, да је Бог један за све религије: и православних и католика и протестаната и јудејаца и мислимана и шамана и будиста... То је јерес! Много религије су створили демони, да би помутили главе људима и удаљили их од спасења.  

Тако је чак и јудеје враг искушао и извитоперио истинито учење Старог Завета у такозвано учење за посвећене. И прихватили су јудеји демонско учење: кабалу. Тако је ђаво, у виду „архангела Гаврила“ дошао код Мухамеда који се молио и предложио му ново откровење. Мухамед није хтео да пристане да буде проводник новог учења, правдајући се својим немоћима и необразованошћу, но "Гаврил" дуну у њега три пута , док се Mухамед није сагласио. Мухамед је постао вођа муслимана који су пошли на хришћане.  

Јеретичко мишљење о једном Богу за све религије, проповедају веома високи представници Цркве - екуменисти. Ти реформатори - екуменисти, успели су да начине штету Руској Православној Цркви. Црква мора да буде Саборна, а екуменисти - реформатори нарушили су саборност. Раније, руководећи орган Руске Православне Цркве био је Помесни сабор у коме су учествовали Архијереји, монаси, свештеници, ђакони и мирјани. Екуменисти су спровели реформу и руководиоцем су начинили Архијерејски Сабор са Патријархом на челу. Сабор се одржава под сталним надзором и обезбеђењем. Ако неки епископ нешто праведно исказује, а то се не допада високопостављеном екуменисти, тог Архијереја критикују и говоре: "Владика се уморио, зрео је за пензију".  

Архијереји на катедрама су уважени и са ауторитетом, а они који су у пензији и живе у свом дому или у манастиру, њих сви заборављају и шта они мисле. Тако, остали јерарси ћуте или пристају на све. Они желе да буду на трону и зато ћуте.  

Одбацујемо све глобализационе смицалице масона - глобалиста, који управљају људима: бар-кодовне мреже с дигиталним именом антихриста 666 и дигиталним именом за човека - име демонско. А такође и мноштво других замки: чипове и биометрију за увлачење људи у мреже сатанске, желећи да их претворе у биороботе, безвољне, безблагодатне лутке којима ће управљати.  

Драги оци, браћо и сестре, Бог нас је створио као људе.  

Ми можемо да се кајемо, тугујемо, смиравамо, саосећамо и волимо. Устанимо са страхом Божијим и одбацимо од себе сва демонска искушења: и "вучији сабор" који припрема "цркву" сатане и сва глобалистичка искушења.  

Будимо верни, истинити, искрени према Господу нашем Исусу Христу. Одбацимо сва та демонска искушења. Господ Исус Христос је рекао: "буди веран до смрти и даћу ти венац живота".  

Води се рат против Светог Православља.  Јудео - масони су уверени у своју победу; они имају новац, са њима је и силна Америка и НАТО и наши претпостављени и многи други. Господ је створио Цркву и рекао је да јој силе ада не могу одолети. Бог је са нама! И као што ми је рекао старац Јосиф Ватопедски - Бог ће нама православнима послати Свете Aнђеле, који ће уништавати непријатељске ракете. Бог ће православнима дати победу. Старац је рекао да ће рат бити очишћујући. Сви непокајани грешници ће изгинути: и масони и глобалисти и екуменисти и блудници, содомити, сатанисти....  

У рату ће себе пројавити Официр, долазећи Цар Православни. Он је рекао о Долазећем Цару: нико се неће смутити, о њему ће сведочити сам Бог. Њега ће миропомазати на Царство и тада ће он поруштити антихристов поредак и почеће процват Православља у целом свету. Биће савез Православних народа!

1/14 јануар 2016 године  

Јеросхимонах Рафаил (Берестов)

 

Старца Рафаила су подржали:

Иеросх. Онуфрий (Стебелев-Веласкес)

Схиигум. Иоанникий (Васиченко), Абхазия

Иеросх. Пантелеимон (Антошин), Абхазия

Иером. Викентий (Нетребский), Святая Гора Афон

Иером. Евфимий (Саморуков), Австралия

Иером. Атанасий (Трайковски), Македония

Иером. Паисий (Рабровалиев), Македония

Схиерод. Игнатий (Ибраилов), Святая Гора Афон

Схим. Нестор (Макаров), Святая Гора Афон

Схим. Пимен (Шайкин), Святая Гора Афон

Мон. Дамиан (Михалевич), Святая Гора Афон

Мон. Онуфрий (Димитров), Святая Гора Афон

Мон. Ермоген (Кобзарев), Святая Гора Афон

Мон. Панкратий (Филипиев), Святая Гора Афон

Мон. Анатолий (Граков), Святая Гора Афон

Мон. Сергий (Хожайнов), Святая Гора Афон

Мон. Варсонофий (Богославский), Святая Гора Афон

Мон. Иосиф (Майоров), Святая Гора Афон

Мон. Симеон (Берестов), Святая Гора Афон

Мон. Ефрем (Пищеков), Святая Гора Афон

Мон. Илларион (Ченцов), Святая Гора Афон

Мон. Богдан (Курачев), Святая Гора Афон

Мон. Симон (Стельмах), Святая Гора Афон

Мон. Онисифор (Рудаков), Абхазия

Мон. Антоний (Карпенко), Абхазия

Мон. Иоанн (Цулин), Абхазия

Мон. Дамиан (Ценов), Святая Гора Афон

Мон. Акакий (Аметов), Абхазия

Инок Лука (Левшин), Абхазия

Инок Илиодор (Левшин), Абхазия

Посл. Авив (Амиров), Святая Гора Афон

Посл. Валерий (Смысляев), Святая Гора Афон

Посл. Алексий (Третьяков), Святая Гора Афон

Посл. Иоанн (Август), Святая Гора Афон

Посл. Арсений (Степанов), Святая Гора Афон

Посл. Иоанн (Гиль), Святая Гора Афон

Посл. Роман (Рштуни), Абхазия

Посл. Сергий (Чернявский), Абхазия

Посл. Димитрий (Пролыгин), Абхазия

Посл. Михаил (Пролыгин), Абхазия

Игум. Серафима (Робустова) с сестрами (Абхазия)

Схим. Мария (Малышкина), Абхазия

Схим. Макрина (Чикина), Абхазия

Мон. Тавифа (Блинова), Абхазия

Мон. Вера (Доме), Абхазия

Мон. Силуана (Ткачук), Абхазия

Посл. Лия (Куруа), Абхазия

Мон. Марфа (Демина), Тверская губерния

Мон. Мария (Комарова), Тверская губерния

Мон. Александра (Егорова), Тверская губерния

Посл. Ирина (Павлова), Тверская губерния

Посл. Надежда (Богданова), Тверская губерния

Мон. Феодосия (Евтодиева), Тобольская губерния

Мон. Амвросия (Евтодиева), Тобольская губерния

Мон. Серафима (Турченко), г. Адлер

Посл. Анна (Ермолаева), Чувашия

Посл. Марина (Новосёлова), Чувашия

Преведено са: http://www.inform-relig.ru/docs/detail.php?ID=11365

Последњи пут ажурирано ( недеља, 31 јануар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.