header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Свеекуменистичка радост: Рабин Зиновиј Коган "благословио" сусрет папе и руског патријарха
Свеекуменистичка радост: Рабин Зиновиј Коган "благословио" сусрет папе и руског патријарха Штампај Е-пошта
понедељак, 08 фебруар 2016

У Конгресу јеврејских верских заједница и организација Русије (КЕРООР) придају велики значај предстојећем сусрету патријарха Руске Православне Цркве Кирила (Гунђајева) и римског папе Фрање, пренео је 5. фебруара „Интерфакс“. „Благосиљам тај сусрет“, - изјавио је потпредседник КЕРООР-а рабин Зиновиј Коган.

 „Лични сусрети су веома важни. Православни свет предводи наш патријарх, а римокатолички – римски папа, и такав сусрет је залог да ће добра сарадња имати огроман значај како за православни свет, укључујући и Русију, тако и за римокатолике. Благосиљам тај сусрет“ – рекао је Зиновиј Коган.

Што се тиче јудео-римокатоличког дијалога, потредседник КЕРООР-а је изјавио да се он сам сусрео с једним римским папом – Јованом Павлом II. Са садашњим папом Фрањом преговоре је 2015. водио председник Конференције рабина Европе, главни рабин Москве Пинхас Голдшмит.

 „Садашњи папа на сваки начин подстиче дијалог између Јевреја и римокатолика. Недавно је он чак рекао да су сви римокатолици помало Јевреји, с обзиром да у основи наших верских традиција лежи Стари Завет, то јест Тора“, - додао је рабин Зиновиј Коган.

              Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 08 фебруар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.