header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Папа Фрањо изјавио да је његов сусрет с руским патријархом припреман у тајности 2 године
Папа Фрањо изјавио да је његов сусрет с руским патријархом припреман у тајности 2 године Штампај Е-пошта
среда, 10 фебруар 2016

 Римски папа Фрањо изјавио је да је његов сусрет с патријархом Руске Православне Цркве припреман две године, саопштио је „Интерфакс“ 9. фебруара. „У току две године текли су тајни преговори“, - рекао је папа у интервјуу листу „Коријере дела сера“.

Папа се нада да ће предстојећи сусрет бити корак ка успостављању јаких веза између римокатолика и православних.

 „Морамо постепено да градимо мостове, како бисмо на крају пружили руку онима који су на другој страни. Такви мостови су доготрајни и помажу да се сачува мир. Зидови то не могу: чини се да нас они штите, али у ствари само одвајају људе једне од других“, - рекао је он.

 „Упрво из тог разлога зидове треба рушити, а не градити. Зидови су осуђени да се руше. Сетимо се Берлинског зида. Чинило се да је вечан, а на крају је нестао за један дан“, - додао је Фрањо.

Вођа римокатоличанства је нагласио да је од самог почетка изражавао спремност да се сусретне с патријархом РПЦ Кирилом.

 „Ја сам дао слободу деловања (свом окружењу – ред.).  Рекао сам само да хоћу да се сретнем са мојом православном браћом и да их загрлим“, - рекао је он.

По материјалу са „Портал-кредо.ру“

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( среда, 10 фебруар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.