header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Порфирије признао јеретика за свецa
Порфирије признао јеретика за свецa Штампај Е-пошта
среда, 20 април 2016

 “Био сам одушевљен што је дошло толико људи, с толиким поштовањем, с вјером у Бога”, рекао је митрополит загребачко-љубљански Порфирије у разговору за Вечерњи лист.

“Свети Леополд Богдан Мандић је у љубави и смирености према Кристу чезнуо за јединством свих хришћана за које је молио и на којему је радио, што није ништа друго него испуњење Христових ријечи да сви буду једно. Зато је његов долазак управо у ово вријеме велики благослов за све нас, јер то његово путујуће, невидљиво мистично искуство сигурно утиче на све људе који га поштују”, изјавио је митрополит загребачко-љубљански Порфирије.

Митрополит Порфирије је био присутан на дочеку тијела Леополда Мандића испред Загребачке катедрале, а био је и на вечерњој молитви која је услиједила након тога, током које га је надбискуп загребачки кардинал Јосип Бозанић посебно поздравио. У разговору који је водио новинар Дарко Павичић митрополит Порфирије је проговорио о “посебном духовном озрачју” које је долазак земних остатака Леополда Мандића створило у Загребу.

“Био сам одушевљен што је дошло толико људи, с толиким поштовањем, с вјером у Бога”, рекао је Порфирије и наставио:

“Вјера коју сам имао прилике видјети једноставно ме одушевила. Био сам испуњен и дирнут јер је то нада да смо ми људи који показујући вјеру имају потребу за љубављу. Многи који су ме послије сусретали исказивали су љубав и повјерење у оно што радимо. Знак је то да људи не пристају на подјеле и мржњу”.

Митрополит Порфирије је рекао и како је сигуран да је долазак тијела Леополда Мандића “Божје дјело”.

“Како би нас Бог потакнуо на нормалан живот успркос свим искушењима која нас окружују и којима понекад можемо бити подложни”, поручио је Порфирије који је додао и како долазак тијела католичког свеца значи пуно и за православне у Хрватској.

“Јер сваки просвећени и крепостан човјек светац је без обзира којој Цркви припада”, закључио је он у разговору за Вечерњи лист.

Извор: "Вечерњи лист" / "Васељенска"

 

Неколико коментара са сајта "Принцип":

 Mirko 20. априла 2016. at 10:11

Prvo je ekumenista iz Crne Gore mitropolit Amfilohije i usmeno i pismeno priznao latinskog jeretika Franciska iz Asizija za sveca a sad i mitropolit Porfirije drugog papistu Leopolda Mandica za sveca. Bezumlje ekumenista kroz sablazni koje sire se nastavlja. Za posledice takvih sablazni i za pastvu SPC ih nije mnogo briga. Kad bezumlje nadvlada onda nista vise nije nemoguce.

 Данко Б. Марин 20. априла 2016. at 11:58

Јеретик Порфирије и његово лукаво језичко подилажење Лукавом, Оцу лажи! Јеретици из Ватикана имају и свеца Лојолу који је основао по злу чувен језуитски ред – Societas Jesu !

 ANA 20. априла 2016. at 13:53

BEDNIK DUHOVNI.

             JA BIH GA IZOPSTILA IZ KORPUSA SRPSKOG NARODA, I SPC. SLUZI SOTONI VATIKANSKOJ. BOG, ISTORIJA CE MU ZBOG OVOGA SUDITI! IZDAO JE SRPSKI NAROD, KAO STO JE NJEGOV PAPSKI KOLEGA U SRPSKIM REDOVIMA CULI-BRK ZGAZIO SVAKU ZRTVU JASENOVCA, JADOVNA, KOZARE, PREBILOVACA, METAJNE, SISKA, PAGA, ….DA NE NABRAJAM UZASNE LOGORE SMRTI ZA SRBE U NDH KOJE JE SVE DO JEDNOG BLAGOSLOVIO ALOJZIJE STEPINAC. SACUVAJ ME BOZE LJUBAVI O KOJOJ TRABUNJAJU PORFIRIJE, CULIBRK I NJEMU SLICNE ZMIJE I JEGULJE U REDOVIMA SPC.

 

           Пеђа 20. априла 2016. at 15:13

        Није ово никаква дипломатија митрополита Порфирија већ најбједније поклоњење злу папизма и латинским лажима. Дипломатија је када се нешто чини мудро не издајући вјеру за вечеру. Разумем тежак положај Срба у Хрватској али се он не може поправити гријехом и вријеђањем истине. Не одобравам да се лажју и изједначавањем вјере и невјере ратује против зла. И у невољи треба остати човјек. Посебно у вријеме Великог Поста.

            Zika 20. априла 2016. at 18:52

            skidaj mantiju Porfirije ili neka ti je skine onaj ko te postavio na mesto vladike…

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 20 април 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.