header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АНТИЕКУМЕНИЗАМ arrow Зли плодови сусрета римског архијеретика и руског патријарха (2)
Зли плодови сусрета римског архијеретика и руског патријарха (2) Штампај Е-пошта
недеља, 24 април 2016

 ФИЗИЧКИ НАПАДНУТА И ПОВРЕЂЕНА ОЛГА ЧЕТВЕРИКОВА          

22. априла, пред почетак сабрања уједињеног Покрета „Устани за Веру, руска земљо!“, физички је нападнута и повређена православна подвижница Олга Николајевна Четверикова – познати стручњак и разобличитељ политике Ватикана.

У сали хотела „Измајловскаја“ у Москви, 22. априла одржано је сабрање на коме је обнародовано оснивање уједињеног Покрета „Устани за Веру, руска земљо!“. На овај скуп  допутовао је велики број свештеника и мирјана из разних региона и области Русије, како би разрадили конкретне заједничке акције за одбрану Православне Вере и Отаџбине. Такође, у циљу подршке учесницима, на скуп су допутовали и представници других Помесних Цркава.

Међутим, организатори догађаја су, пред почетак скупа, у 16 часова, открили да је дошао и познати провокатор Георгиј Падалко, који је и раније долазио на скупове на којима је осуђивана јерес екуменизма и тражен излаз из сложене ситуације у Руској Цркви, после којих је дотични грађанин почео на друштвеним мрежама да пласира и шири клевете против њихових организатора.

Професионални провокатор Георгиј Падалко

Пошто су организатори љубазно замолили незваног госта да оде, Подалко је почео да их вређа. Тежиште напада је потом преусмерио на свештеника Дмитрија Ненарокова, који је покушавао да убеди дотичног грађанина да напусти сабрање. Падалко је притом замахивао рукама на свештеника, провоцирајући га речима: „Дима, Димочка, Димуља, ти ниси свештеник, хајде, удари ме, удари!“...

У том тренутку на вратима се појавила Олга Николајевна Четверикова, која је упутила примедбу свађалици, после чега су догађаји почели да се развијају неочекивано за организаторе – и муњевито.

Као одговор на примедбу, а пред очима више стотина сведока који су седели у сали, грађанин Падалко се нагло окренуо према Олги Николајевној и уз увреде је ударио по лицу видеокамером са постољем, коју је провокатор овог пута користио као батину.

Олга Николајевна је пала, али је Падалко наставио да, уз дивље крике, насрће на њу... Од даљих повреда, жену је спасао млади козак, који је Четверикову заклонио својим телом, истовремно покушавајући да се одбрани од насилника. Падалко је шутирао ногама младића и покушавао да га задави. Међутим, козак је успео да одгурне од себе нападача, који се после пруженог отпора сакрио иза једног стола у ходнику и почео да запомаже како га, тобоже, туку.

Након неког времена појавило се и озбезбеђење хотела у коме је скуп одржаван, а затим и полиција. Међутим, Падалко (и његови сарадници) наставили су и њих да вређају, као и неколико старијих жена које су излазиле из сале, не заборављајући да своје „подвиге“ забележе на 5 (!) видеокамера.

Све би ово се могло приписати „чудаштву“ или „неуравнотеженој психи“ грађанина Падалка (који је неколико година провео у затворима и „прославио“ се неким нечасним делима...), само кад не би било неколико „али“.

Као прво, Падалко не само да је држао у рукама постоље с видеокамером, већ је раније обезбедио и резервну мини-камеру коју је држао на одећи.

Као друго, Подалко на сабрање није дошао сам, и чак не само са својим саучесником блискоисточног типа (неким Титаренком). У тиму професионалног провокатора била су још три човека, који су стајали на дистанци и повицима „охрабривали“ свог саучесника Падалка, али се у хаос нису мешали, већ су све брижљиво бележили на својим видео-регистраторима.

Треће, како су касније испричали полицијски службеници, у просторијама грађанина Падалка пронађен је, раније одштампан на компјутеру, списак на три листа, са његовим намерама, како према организаторима скупа, тако... и према полицији (!)

И четврто, превише људи је било сведок његовог напада, тако да ће бити немогуће од њега направити „жртву“, пошто је Падалко у полицији већ изјавио да су му „учесници скупа украли торбу“...

Што се тиче самог сабрања, оно је прошло успешно, и његов предводник – Олга Николајевна Четверикова – храбро се држала до краја догађаја, после чега је смогла снаге да напише изјаву истражитељу. Ту је већ снага издала, због чега је позвана хитна помоћ која је Олгу превезла у болницу, где јој је дијагностикован потрес мозга и  санирана повреда руке.

Помолимо се за њен брз опоравак!

...Но, зашто се професионални провокатор Падалко на ранијим антиекуменистичким конференцијама ограничавао на „вербалне интервенције“, а овде је извршио напад?

КОМЕ СУ ПОТРЕБНЕ ТАКВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ?

Овде треба имати на уму да је унапред било јасно указано шта је циљ сабрања: прогласити оснивање уједињеног Покрета „Устани за Веру, Руска земљо!“. – А како се може допустити оснивање Руског православног уједињеног покрета – без провокација и „покровитеља“?

 

По материјалу са: communitarian.ru

Превод и приређивање: „Борба за веру“

 

Повезани текстови:

Зли плодови сусрета римског архијеретика и руског патријарха (1)

Последњи пут ажурирано ( недеља, 24 април 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.