header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow У Русији основано "образовно" екуменистичко тело без преседанa у њеној историји
У Русији основано "образовно" екуменистичко тело без преседанa у њеној историји Штампај Е-пошта
среда, 01 јун 2016

 У Русији је основан први Дисертациони савет за “светску” теологију, саопштила је 1. јуна Служба за информисање Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије (ОВСЦ МП).

Одговарајући указ потписала је заменик министра образовања Руске Федерације Људмила Огородова. На челу Дисертационог савета биће митрополит волоколамски Иларион (Иринеј Буловић Руске Цркве – нап. “Борба за веру”), председник ОВСЦ МП и почасни доктор низа руских универзитета. У ову новоосновану структуру ушли су доктори филозофских и историјских наука.

Оснивању научног огранка ‘Теологија’ у светском образовном пространству” - догађају без преседана у руској историји, - претходио је дуг и тежак рад (започет још почетком 1990-тих година) Руске Православне Цркве и других традиционалних религија,- каже се у саопштењу Службе за информисање.

Могућност изучавања хришћанске, исламске, јудејске и будистичке “теологије” у Русији се појавила у мају 2014, када је Министарство просвете установило федерални државни образовни стандард за високо образовање са смером “теологија”.

 Теологија је за научну специјалност призната 12. октобра 2015., одлуком Више атестационе комисије Министарства просвете.

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 01 јун 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.