header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Митрополит Иларион прославио свој јубилеј у друштву рабина, муфтија и тибетанских лама
Митрополит Иларион прославио свој јубилеј у друштву рабина, муфтија и тибетанских лама Штампај Е-пошта
петак, 29 јул 2016

  Митрополит волоколамски Иларион приредио је свечани пријем поводом свог педесетог рођендана, на коме су, између осталих, присуствовали: председник Централне духовне управе муслимана Русије, врховни муфтија Талгат Таџудин и председник Духовне управе муслимана Републике Татарстан муфтија Камил.

Био је присутан и Самигулин, председник Регионалне духовне управе муслимана Републике Башкортостан, муфтија Мухамед Таџудинов, чија религија категорички одриче да је Господ Исус Христос Бог, и поставља Спаситеља у исту раван с Пророцима.

На јубилеј је дошао и главни рабин Русије Берл Лазар, заједно с потпредседником Конгреса јеврејских религијских општина и савеза Русије за везе с државним, друштвеним и религијским организацијама, рабином Зиновијем Коганом, који скупа исповедају да је Христос био преступник и самозванац, достојан распећа.

Није прошло ни без присуства јавног сатанистичког вероисповедања, које својим жрецима забрањује чак и помињање Спаситеља. „Сваки дух који признаје да је Исус Христос у тијелу дошао, од Бога је; А сваки дух који не признаје да је Исус Христос у тијелу дошао, није од Бога; и то је дух Антихриста, за којега сте чули да долази, и сада је већ у свијету“ (1. Јн. 4,2-3). На прославу свог јубилеја митрополит Иларион је позвао представника  будистичке традиционалне Сангхи у Русију, Санжај-Ламу.

Политичари, државни и верски делатници певали су дитирамбе слављенику. Први заменик руководиоца Администрације Председника Русије А.А. Громов, високо је оценио субверзивну активност владике, коју овај спроводи кроз обуку ревносних антиправославних екумениста у повереним му школама. „Ви посвећујете велику пажњу припреми кадрова Руске Православне Цркве. Ми видимо колико је то сада важно, колико изграђена инфраструктура оскудева у одговорним људима... спремним на жртве ради резултата рада“, - рекао је он.

Биле су прочитане и поздравне речи које су виновнику прославе упутили председници оба дома руског парламента - Валентина Матвиенко и Сергеј Наришкин.

На крају званичног дела, митрополита Илариона је поздравио председник Централне духовне управе муслимана Русије, врховни муфтија Русија Талгат Таџудин, који је председнику Одељења за спољне црквене везе уручио орден ЦДУМ Русије „Ал-Хамд“ („Похвала и слава“) као признање митрополиту Илариону за значајан допринос у духовно-моралној обнови руског друштва, јачању мира, хармоније и добре сарадње међу народима и следбеницима традиционалних религија Русије.

По материјалу са: rusimperia.inf

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( субота, 30 јул 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.