header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Издаја Христа и Цркве: митр.Онуфрије пољубио анатемисаног расколника Филарета Денисенка (видеo)
Издаја Христа и Цркве: митр.Онуфрије пољубио анатемисаног расколника Филарета Денисенка (видеo) Штампај Е-пошта
недеља, 31 јул 2016
         Драги оци, браћо и сестре, ово је заиста време апостасије васељенских размера!

Патријарх Кирил се грлио и љубио с јеретиком-језуитом и сатанистом Фрањом, називајући га својим братом; на критском тзв. „Свеправославном сабору“ присуствовао је легион јеретика-посматрача; Помесне Православне Цркве усвојиле су јеретичке документе, које су у фебруару одобрили и сви архијереји РПЦ МП, а ових дана кијевски митрополит Онуфрије јавно се грлио и љубио с анатемисаним Филаретом Динисенком, самозваним патријархом расколничке „Украјинске православне цркве Кијевске патријаршије“ (погледати видео на 1мин. и 30сек.), чиме је и сам поглавар Украјинске Православне Цркве Московске патријаршије Онуфрије потпао под анатему!+

Због чега је онда Онуфрију било потребно благосиљање и одржавање Свеукрајинског крсног хода и мољење Господа за помоћ да се успостави мир у Украјини, да би одмах сутрадан издали Христа и Цркву?! Господе помилуј!

И сада ће поново православни свештеници и мирјани да убеђују себе и друге како је митрополит Онуфрије морао тако да поступи, како жидобандеровци не би уништили УПЦ МП, да је ради спасавања Православља у Украјини морао да учини такву „жртву“ итд. Слепи су вође слепима!

О каквом миру се сада може говорити, и каквом миру се надати?! Бог се не да ружити! Ми нећемо задобити мир и напредак својом издајом и прећутним саглашавањем са њом, већ огањ, сузе и смрт од руку непријатеља Христових, којима смо се придружили својом млакошћу и кукавичлуком. Господе помилуј!

 Иначе, на Владимирско брдо биле су позване вође свих конфесија које су заступљене у Украјини. Председник Порошенко је и том приликом говорио о стварању једне помесне украјинске цркве, независне од Москве, која је неопходна за постојање државе. То гледиште у потпуности деле и у Кијевској патријаршији.

________________

+21.фебруара 1997. године, Архијерејски Сабор РПЦ је одлучио Филарета Денисенка од Цркве и анатемисао га.  А Десето правило Светих Апостола каже: „Који се заједно  са одлученим, ма било и у кући, буде молио, нека се одлучи.   

 

По материјаралу са: 3rm.info

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( недеља, 31 јул 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.