header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Томислав Кресовић: Ватиканска подземна дипломатија и геополитика Штампај Е-пошта
понедељак, 22 август 2016
           Игре иза кулиса Ватикана на Балкану и Украјини

Балкан је вековима био полигон виталних интереса Ватикана у својим закулисаним играма највише у 20. веку али се то наставља и данас у 21. веку. Ватикан је био против интереса Србије током Првог светског рата и велики противник стварања Краљевине СХС – Југославије, након светског рата. Ватикан је поспешивао и припремао и подржавао НДХ и Павелићев режим, а кардинала Степинца прогласио жртвом комунистичког режима преко спасавања Павелића.

Све време владавине комунистичке и Брозове власти Ватикан је реализовао политику клерикализма посебно у Хрватској што је уз подршку запада и тајних служни довело до Туђмановог режима и аболиције акције и злочина „Олуја“ 1995. године. Ни један званичник Ватикана и Римокатоличке цркве нити поглавари нису дошли у Јасеновац и поклонли се сенима жртвава државног пројекта НДХ геноцида над Србима, Јеврејима, Ромима и осталима као што су то радили у Аушвицу. Ватикан је помогао да се призна Туђманова Хрватска и доврши распад Југославије. Ватикан није признао независност Косова али перфидно ради преко својих савезника да Косово буде изван Србије и да губи православну и хришћанску вертикалу српског народа. Ватикан не признаје Косово да не би ушао у већи сукоб са православним црквама, али своје циљеве реализује перфидно и етапно. Поред подршке распаду држава кроз етничке и верске сукобе које организују стране силе и тајне службе Ватикан ради и на ширењу философије екуменизма који у ствари значи разарање правосалавља “по дубини“ и прихватање Ватикана као средишта хришћанства и светске цркве. Ватикан преко својих канала ради и на сукобу унутар правосавља пре свега Москве и Цариграда и притискања других православних цркава као што је СПЦ.

Крсташки рат Ватикана против комунизма и православља

Ватикан има велики утицај у сламању комунистичких режима у Европи и паду Берлинског зида, распаду бивше Југославије и подстицању етничких и верских сукоба на Балкану. Ватикан је преко интереса САД, Немачке и НАТО и стратегија Бжежинског и језуита али и Светске владе односно Трилатералне комисије и групе Билдерберг осмислио не само дубину „хладног рата“ до 1990. године већ и новог облика милитаризације према Балкану, Русији. Након свог „крсташког рата“ против комунистичких власти у државама „иза гвоздене завесе“ и урушавања СССР-а кренуло се у „дубинско“ урушавање Русије и словенског духовног простора преко својих „инсајдера“ Ватикан је реализовао свој план да Словенија, Хрватска буду део ЕУ и НАТО и да преко њих се врши главни притисак на православне државе и народе на Балкану пре свега Србију и Републику Српску. Ватикан је зажмурио да се на Балкану ствара Исламска држава у БИХ и на Косову да се слаби православље пре свега у Србији. Ватикан није признао Косово али је прећутао на исламизацију Косова и појаву радикалног ислама као и у БиХ.

Степинац као блажени, а не као идеолог клерофашизма

Ватиканска политика сада перфидно преко хрватске државне политике ради на пуној рехабилитацији кадинала Алојзија Степинца и припреми да постане „блажени-свети“ чиме би се рехабилитовала његова подршка државном пројекту марионетске НДХ „покрсти, протерај, побиј“ православне шизматике. Тако се пере крвава „историјска рука“ џелата из НДХ и даје подршка етничком чишћењу Срба из Хрватске 1991-1995. године и наставља нови вид притиска Ватикана на Балкан пре свега у БиХ. БиХ је за Ватикан историјска потврда да је било нужно да се одржи Аустроугарска монархија и да је „зло настало“ стварањем Краљевине СХС, Југославије и Брозове државе. БиХ је „тачка“ ослонца за клерикализам у Хрватској и осуда православља и Србије. Паралелно с тим Ватикан је у „сенци“ сукоба Украјина-Русија са намером да се Украјина дефинише као католичко-прозападна држава која треба да води све облике конфликта са Русијом и тзв. тоталитарним режимом у Русији. Намера је да се Руска црква која има своје историјско упориште у Кијеву потре и протера као што је то циљ са Српском православном црквом на Косову и Пећком Патријаршијом. Моћне државе користе етничке и верске сукобе за своје интересе. Ватикан наставља са својим пројектом преумљења хришћанства и покушаја стављања под контролу православља и обликовања нових односа у Европи и свету. Србија од 1903. године у етапама има тешке односе са Ватиканом, у коме етапно губи своје националне интересе и циљеве, док Ватикан преко моћних држава реализује своје пројекције. Ватикан је укрстио своју политику са креаторима Новог светског поретка са циљем преуређења Европе. Док трају све те игре пуне се сефови и касе разним лоби групама које стоје иза кардинала и бискупа повезани са илумунатима, језуитама и члановима моћних ложа и клубова светске власти.

Извор: "Видовдан"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 22 август 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.