header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Чудо Светог Луке Кримског Штампај Е-пошта
среда, 07 септембар 2016

  Да је ову причу испричао неко други, ја не бих ризиковао да је препричавам, јер она заиста звучи толико невероватно. Али архимандрит Нектарије (Антонопулос), настојатељ Преображењског манастира у Сагмати је човек високог ауторитета и безусловне честитости. Он је написао књигу о архиепископу Луки, поставивши тако основу његовом распрострањеном поштовању у Грчкој, даровавши нашу епархију са сребрним ковчегом за светитељеве мошти, и организовавши велики број поклоничких путовања за децу у Грчкој…

Данас је архимандрит Нектарије дошао у своју редовну посету у Симферопољ, и ево шта нам је испричао.

У Атини се тешко разболео један дечак. Болест је била толико тешка, да су лекари одустали од операције, предлозивши његовим родитељима да се обрате једном од најбољих медицинских центара у Немачкој, који је опремљен по последњој речи технике.

Они су тако и урадили.

Дечака је испратио и отац Нектарије. И после вишечасовне, најкомпликованије операције хирурзи су изашли и рекли:

Архимандрит Нектарије Антонопулос

 

- Не схватамо због чега сте дечака довели у наш центар, када и ви имате тако изузетног специјалисту!

- Којег специјалисту? – зачудио се отац Нектарије.

- Па тог, који нам је говорио шта да радимо, давао вредне савете, руководио операцијом. Професионалац највишег степена! Можемо да кажемо, да је захваљујући њему операција прошла сјајно.

- Чудно, никакав специјалиста није био с нама, ви сте ту нешто погрешили…

- Па такав – у лекарском мантилу каквих више нема, са седом брадом…само што је изашао из операционе сале, како га нисте приметили?..

Зачудјени отац Нектарије је замолио да му покажу регистрациони лист. Наспрам потписа дечакових родитеља стајали су потписи хирурга, који су га оперисали и последњи у низу је био потпис, написан на руском: „Архиепископ Лука“.

Дивна су дела Твоја, Господе!

А сам додајем: одиста од дечије, непосредне вере Грка, проситиче и распрострањено поштовање светитеља Луке у благословеној Грчкој! И како је та вера контрастна у односу на нашу зачудјујућу равнодушност и хладноћу, када већина људи, који живе у Симферопољу, ни појма немају о томе, ко је архиепископ Лука. Тиме се делимично може објаснити толики велики број чуда која је Светитељ учинио у Грчкој и релативно “затишје” код нас, у његовој родјеној земљи.

Превод са руског:  др Радмила Максимовић

 Извор: pravmir.ru

Преузето са: Манастир Лепавина

 

Повезани текстови:

1. Нова чуда Светог Луке Кримског

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 07 септембар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.