header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Проф. др С. Живановић: Размишљање избеглице из Сарајева Штампај Е-пошта
четвртак, 22 септембар 2016
           Недавно ми се обратио један Србин из Сарајева, који је морао да напусти своју кућу у Сарајеву због терора сарајевских муслиманабошњака и тз.Међунаредне заједнице. Овај човек сада живи у Великој Британији. Његово мишљење се подудара са оним што мисле друге избеглице из Босне и Херцеговине, које се сада налазе у Великој Британији. Зато је потребно саслушати његово мишљење.

Недавно је васељенски патријарх Вартоломеј посетио Хрватску. Пре тога је био у Љубљани. Одржао је проповед у којој је прилично неодређено осудио геноцид над православним Србима у Јасеновачким логорима смрти. Није уопште поменуо колико је ту људи страдало (преко 700 000 Срба), ни колико деце (Према налазу Међународне комисије за истину о Јасеновцу Хрвати су у Јасеновачком систему логора смрти убили преко 110 000 деце испод 14 година старости). Овај поравославни патријарх уопште није споменуо страдање Срба у Сребреници. Зна се да су муслимани-Бошњаци извршили страшан геноцид против Сраба у Среберници околини за време грађанског рата. Убијали су жене, децу, старце и све остале само зато што су били православни Срби. Нажалост медији и остала штампа у Србији, као и српски званичници стално говоре о масакру Срба у Братунцу, Кравицама итд. Наместо да јавно кажу да су то жртве муслиманмског геноцида у Сребреници. Стиче се утисак да су у Сребреници страдали само муслимани, а да су Срби побијени негде друго. Испада да је битно само страдање муслимана у Сребреници. Међнародна заједница односно Запад жели да укаже да су Срби убијали муслимане у Сребреници, па зато осуђују цео српски народ. Хашки трибунал који је творевина Запада и НАТО пакта односно Американаца проглашава да је у Сребреници извршен геноцид против муслимана, осуђује само Србе, а до сада није осудио никога другог ко је убијао српске жене, децу, старе и изнемогле. Став Америке против српског народа најбоље је описао у Њујорк Тајмсу Томас Фридман. Он је у свом чланку написао 23 априла 1999 године следеће: “Треба угасити свако светло у Београду, треба гађати сваку разводну струјну мрежу, водоводну цев, пут у фабрику која има везе са ратом… Свиђало се то нама или не ми смо у рату са српском нацијом…Ми вас можемо уназадити до 1389 године”… итд.У то име бомбардоване су школе, болнице, дечји вртићи, убијани су болесни и изнемогли, порушени су мостови и инфраструктура земље. НАТО је помагао муслиманима да се боре против Срба у Босни и у Херцеговини, кршећи сва правила Уједињених нација имеђиународно право. На крају су Американци приморали Србију да капитулира.

Српске жртве из Сребренице и околине које су побили муслимани не смеју бити заборављене. Поред муслиманског гробља у Сребреници, где су муслимани пренели остатке свих убијених муслимана било где у Босни и Херцеговини, само да би било што више жртава сахрањено на једном месту, треба да постоји и српско гробље. Треба ексхумирати све Србе из гробаља у Братунцу, Кравици итд. и сахранити на српском гробљу у Сребреници. Тада би цео свет могао да види да нису само муслимани убијани у Сребреници. Недавно је британска телевизија показала једну мајку муслиманку из Босне која каже да је у Сребреници убијен њен шеснаестогодишњи син. Она није казала, шта је њен син тражио у Сребреници. Она га је као малолетног послала у Сребрницу да убија Србе. Сада када јој је син погинуо, она кука. Како је васпитала своје детете? Зашто га је учила да мрзи и убија своје комшије Србе?

Прилкиом своје посете васељенски патријарх Вартоломеј није ниједном речју подсетио на стардање православног народа од стране римокатолика и муслимана. Познато је да је он велики пријатељ са римокатоличким папом и да жели да по сваку цену постане нека врста источног папе. Али то му неће успети. Мислим да је и ово довољно да се разуме шта уствари мисле избегли Срби из Босне и Херцеговине који се сада налазе у Великој Британији.

Професор Др.Србољуб Живановић,

 Лондон, Велика Британија

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 22 септембар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 59 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.