header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Папинe језуитске и богохулне изјаве након посете Грузији
Папинe језуитске и богохулне изјаве након посете Грузији Штампај Е-пошта
уторак, 04 октобар 2016

 По одласку из Грузије, где је боравио у тзв. „мировној посети“, римски папа - језуита Фрањо дао је опширан интервју. На питање какви су му утисци после сусрета с патријархом Илијом Другим, уследио је савршено лукав одговор:

- Да ли после сусрета с патријархом Грузије видите могућност сарадње?

- Патријарх је Божији човек. Импресионирао ме је. Поводом тога шта нас спаја и раздваја, рекао бих: не треба улазити у дискусије о детаљима учења – боље је то препустити теолозима, они то раде боље од нас, знају свој посао, а ми, народ, треба да се молимо једни за друге. То је најважније. Неопходно је сарађивати по питању сиромашних и миграната. Морамо радити заједно за добробит других. То је пут екуменизма, а не само доктрина, то је на крају. Ми ћемо поћи према крају, али започнимо ово путовање заједно. Данас је неопходно тежити ка екуменизму, ићи заједничким путем и молити се једни за друге.

И ето, папа је рекао да је за „нас - народ“ најважнија ствар да се молимо једни за друге, а дискусије „о детаљима - шта нас спаја и раздваја“ - да препустимо неким теолозима (несумњиво, папистима са Запада и папистима са Истока - нап. "Борба за веру").

Такође, римски папа Фрањо је поновио да се „нада превазилажењу противуречности међу хришћанима“. „Свакако, овај пут изискује стрпљење... Никада не бисмо смели прекидати међусобне сусрете и разговоре“, - рекао је још понтиф у саборној цркви Мцхета, додајући карактеристичне за екуменисте „тужне“ речи о „расколу који је се догодио међу хришћанима“, који он доживљава са „болом у срцу“, и да то није  „ништа друго до раздељивање Христа“.

Међу осталим темама разматраних са папом, била је и она, већ стандардна, о содомизацији друштва. На питање како разумети његову изјаву дату у Грузији: „Гендерна теорија је озбиљна претња браку“, језуита Фрањо је богохулно одговорио: „Неопходно је примати и бодрити хомосексуалце и транссексуалце, тиме би се и Исус данас бавио“.

Извор: „Информ-религија.ру“ / „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 04 октобар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 103 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.