header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Српски екумениста Андреј Ћилерџић изабран у руководсто високог јеретичко-секташког тела Штампај Е-пошта
недеља, 23 октобар 2016

 На недавној Генералној скупштини Савета цркава Аустрије у Бечу, делегати 16 цркава-чланица изабрали су ново руководство Савета, на чијем челу ће уз представнике из Римокатоличке и Реформатске цркве бити такође Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј који је изабран за потпредседника. Нова Управа савета ће почети са радом 1. јануара 2017. године

Савет цркава Аустрије постоји још од 1958. године и тренутно обухвата следећих 16 цркава: Римокатоличка, Старокатоличка и Англиканска црква, Коптска, Сиријска, Етиопска и Јерменска апостолска црква, Евангеличка и Реформатска Црква, Баптистичка и Методистичка Црква, Грчка, Руска, Румунска, Бугарска и Српска Православна Црква, док известан број других институција и организација има статус посматрача. Портпарол Савета цркава Аустрије је члан реномиране фондације Про Оријенте, проф. Ерих Лајтенбергер из Беча.

У вези са годишњицом Реформације 2017. године, Лутерански бискуп Михаел Бинкер обавестио је цркве-чланице о недавним закључцима Генералне скупштине Светског лутеранског савеза о глобалној димензији Реформације под насловом: Од сукоба до сарадње.

Епископ Андреј је информисао присутне о недавно одржаном Светом и Великом Сабору Православне Цркве, у јуну 2016. године на Криту. Све у свему Епископ Андреј је оценио одржани Сабор као позитиван, иако четири Православне Цркве нису учествовале. Свакако су Православне Цркве позитивно настројене према општој међуцрквеној сарадњи и да је на Криту усвојен важан документ о сарадњи међу црквама. Међутим, има и доста разлога што многи нису уопште задовољни са ситуацијом у екуменском покрету, признао је Владика Андреј. У том смислу, дискусија о међуцрквеној сарадњи сигурно није завршена. Потребно је много више дијалога и више прилика за сусрете међу црквама, истакао је Владика Андреј јер оно што не знамо, то не волимо. Православни се надају да би у том смислу Сабор на Криту могао бити тек почетак следећих других Сабора у редовним интервалима, док би се једног дана позвали на Сабор и представници свих других неправославних цркава ради превазилажења раскола.

Извор: crkva.at

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 23 октобар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

 "Исусе Сине Божији, помилуј ме! Нека ти ова молитва не избија из срца. Изговарај име Победиоца смрти, и живот ће се одомаћити у теби. Ово је искуство свих светих подвижника. Именом Исусовим они су победили смрт и наследили живот вечни. Јер нема другог имена под Сунцем које спасава."

+ + +

 Џиновски велики изгледају непријатељи добра у овоме свету, но разбијају се лако као празни облаци ветром. Богом смо јаки. С Божијом помоћи разби Мојсеј џина Амалика, и Давид Голијата. Нека се не уплаши срце твоје од величине зла пред очима твојим. Величина Бога твога стоји изнад сваке величине. Победићеш сигурно, само веруј у Бога и љуби Бога.


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.