header image
НАСЛОВНА СТРАНА
С.Б. Тројичин: Одговор забринутом брату Мирославу Павловићу Штампај Е-пошта
понедељак, 24 октобар 2016
           Прво, брате Мирославе, треба правилно разабрати речи Откривења које описују примање жига звери, на начин који не подразумева њихово тумачење, него ради познања елемената тог дела пророштва.

Можемо уочити да је речено да ће људи примити жиг на руци или на челу.

Даље, да ће тада људи бити гоњени да се поклоне икони звериној, или ће бити побијени.

Даље, да ће у то време на земљи власт имати лично антихрист, и да ће он наредити жигосање, поклањање, прогонство, убијање итд.   

Даље, да они који не приме жиг, или име звери, или број њен, или се не поклоне њеној икони, неће моћи ништа ни купити ни продати.

Ово су главни елементи овог дела пророштва.

Сада можемо разматрати да ли су чипови на вештаственим документима суштински једнаки жигу на деловима човековог бића – руци или челу.

Даље, уочавајмо да ли смо гоњени да се поклонимо икони звериној, и да ли има побијених међу онима који одбијају да приме чипована документа.

Даље, разумимо да ли је ово време у коме на земљи власт као цар и бог има лично антихрист (не његове духовне претече, него он лично).

 Даље, да ли они који нису примили чипована документа могу куповати и продавати духовне и вештаствене предмете.

Даље, да ли су они који су примили бројчани чип на личним документима уједно и суштину свога бића обележили и бројем звери, или се, пак, сва обележја, бројеви, симболи итд. налазе на пластичној картици – потпуно одвојеној и суштински немоћној за битносни утицај на човекову природу.

Ако правилно размотримо и појмимо речено, разумећемо да данашње време још увек није време у коме власт на земљи има лично антихрист, да примити жиг на руци или на челу није исто што и примити чип на пластичним документима, да телесног прогонства и мучеништва још увек нема  итд.

Но, да су ова документа, као и све остало на свету у овоме веку, у служби припреме доласка антихристовог, у то нема сумње.

Да ли их примати?

 Ако хоћеш да примиш чипована документа, не брини, ниси се поклонио антихристу, и ниси примио чип на руку или на чело, јер, ниси чипован ти, него документа. Уосталом, већ си примио, поседујеш и користиш са радошћу мноштво електронских чипова у мобилном телефону, ауту, клима уређају, електронској камери, софистицираним играчкама за децу итд. Но, знај, чип је најобичнија техничка ствар чија штетност може бити само техничке природе – никако духовне. Ако мислиш да си мање слободан са чипованим документима, знај да се на њима налазе исти подаци као и на папирним. Ако ће једног дана нашим гонитељима бити лакше да нас гоне и прате уз помоћ чипованих докумената – нека нас гоне и прате, ако је тако Божија воља. Уосталом, то је још један доказ да примање чипа не представља примање његовог жига и поклоњење антихристу, јер свој свога не гони. А ти се радуј због тога,  јер ти је то сведочанство да си Божији, а не антихристов.

Ако нећеш да примиш чиповану картицу са електронски уписаним подацима, зашто си примио папирну личну карту са идентификационим личним бројем откуцаним на писаћој машини?! Ако нећеш да примиш таква лична документа, немој да примаш у свој дом ни телевизор, интернет, мобилни телефон! Немој да гледаш спортске утакмице, филмове, позоришне представе, ликовна дела! Не слушај нити певај песме овога света! Немој да читаш савремена књижевна дела, нити уписуј световне школе, нити учи њихове науке! Немој да се запошљаваш и радиш на пословима који су у служби свету и духу који влада на њему... јер је све ово у служби која равни стазе доласку и зацарењу антихристовом! Више ћеш користи за своју душу стећи ако испуниш ово, него ли ако одбијеш пластична документа. И знај, жиг зверин, на руци или на челу, нико ни на небу ни на земљи неће моћи да уклони ако га прими, јер ће њиме бити жигосана суштина човековог бића, а лична документа можеш уништити свагда кад пожелиш... и нико те зато неће убити... можда ћеш само морати да платиш новчану казну...

Пазимо браћо!

Откривење (апокалипсис) открива оно што је сакривено и невидљиво, а не оно што је видљиво чак и телесним очима. Пазимо да нас нечастиви не превари подмећући нам да сматрамо видљива лична документа жигом антихристовим, и да нас исцрпљује борбом против њих, а да нас на другој страни мирно и без нашег противљења жигоше невидљивим духовним жиговима. Знајмо да су наше душе, ако држимо науку и заповести Христове, запечаћене Печатом дара Духа Светог на челима нашим, и ако су дела наша у служби Христу, руке су наше запечаћене њима за сведочанство на великом Суду. Али, ако држимо науке овога света и заповести антихристове, онда су душе наше на челима нашим (умовима) жигосане жигом звери, и ако чинимо дела која су у служби антихристу и овоме свету, онда су руке наше жигосане његовим жигом за сведочанство на великом и страшном Суду!

Избави нас Господе од великих и тешких искушења која иду на оне који живе на земљи!

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 24 октобар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 66 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 Јерес:

„Боље је сто пута бити блудник, него једном јеретик“.

(Преподобни Гаврило Ургебадзе)

Осуђивање

Макар ти и својим очима видео грешећега, и тада не осуђују јер се често и очи обмањују. (Св. Јован Лествичник)

Нема мањег греха од осуде, али нема ни опаснијег. (Св. Теофан Затворник)

Туђи греси

Не гледај на туђе грехе, него посматрај своје зло. (Св. Димитрије Ростовски)

Реч

Људска реч може бити оштра као мач и тада она рањава и убија, а може бити блага као јелеј и тада је она попут мелема који лечи. (Св. Филарет Московски)

Истински пост

Корист од поста не ограничавај само на уздржавање од јела, зато што је истински пост удаљавање од злих дела. (Св. Василије Велики)

Крај живота

Крај живота има исту такву снагу за позваног у будући живот као и крај света. (Св. Хризостом)

Деловање Божије

Колико су недокучиве снага и моћ Божија, толико је недокучиво и деловање Његово. (Св. Антоније Велики)

Самољубље

Корен свих грехова је САМОЉУБЉЕ. (Св. Теофан Затворник)

Лукавство

Нема лукавства на земљи ни у паклу које може надмудрити вечну Небеску Мудрост. На многим мегданима Она изгледа тучена, у очима оних који мисли да је битка окончана. Али, Она надалеко гледа, и види у даљини дан Своје Победе. (Св. Николај Жички)

Ум

Држи ум свој у аду и не очајавај! (Преп. старац Силуан)

Смирење

Смирење је скраћено спасење. (Ава Варсонуфије)

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.