header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Никола Милошевић: Поводом изнетих мишљења о биометријским документима Штампај Е-пошта
среда, 26 октобар 2016

 Драга браћо и сестре у Христу, помаже Бог.

Драго уредништво, пратим ваш сајт „Борба за веру“ већ годинама и по први пут сам веома изненађен писмом песетиоца "Одговор забринутом брату Мирославу Павловићу" од брата С. Б. Тројичина. Мене писмо брата Мирослава није забринуло иако је изнео неке своје недоумице те нисам ни желео да вам се огласим, али ме је зато овај одговор њему који је ваљда требало да нас утеши веома испровоцирао. Не због мене лично јер сам одмах препознао његов дух и изнете нетачности већ због негативног утицаја које оно може остварити на недовољно обавештеног и не упућеног читаоца те га навести да своју душу изложи духовној опасности а врло могуће и погибли.

Одмах на први поглед чим сам прочитао прву реченицу увидео сам неправославни дух где брат Тројичин даје себи слободу да "разабира" речи Откривења без да их тумачи?!? Нелогичност на самом почетку, зар разабирање није исто што и разумевање односно тумачење те Бугари и користе ту реч разбираш у значењу разумеш. Друго зар ми православни дајемо себи право као протестанти да на своју руку тумачимо речи Светог писма, а поготову тежа места као што је Апокалипсис због чијег неправилног тумачења је настао највећи број секти. Зар тумачења нисмо поверили нашим Светим оцима. Ни у једној реченици брат се не позива на мишљење Светих отаца, ни једног, чак ни на свето писмо, одакле и највише места за оправдану сумњу и забринутост. Навешћу неке од светих отаца који су  се бавили овом темом: с. Иларион, с. Тадеј Витовнички, с. Христофор, с. Пајсије Атонски, с. Таврион, с. Гуриј, баћушка Владимир Шишкин, с. Јона, с. Гаврило Грузијски, с. Антоније Исповедник, с. Николај Рогозин, с. Николај Гурјанов, с. Игњатије Брјанчанинов, с. Кирил, монах Зиновије Мних Новгородски, с. Серафим Саровски, дечак Вјачеслав Руски Анђео и његова мајка, отац Василије Новиков, мати Николаја којој се јавио Свети Николај II Романов руски цар, с. Андреј Кесаријски, с. Јефрем Сиријац, с. Григорије ученик с. Василија Новог, монах Николај из манастира св. Петке Изворске и на овом сајту оглашени Абхаски пустињожитељи. Да не бих писао понаособ шта је који старац и светитељ рекао јер би вероватно морао да напишем књигу препоручио бих да погледате видео материјал на youtube где је написано доста тога под називом Крст или хлеб, отац Василије Новиков, старац Пајсије (о новим документима) и многи други или напр. књиге Поуке о последњим временима од свештеника Александра Краснова и Господ и Свети оци о последњим временима од хаџи Владимира Радосављевића.

Људи ће примити жиг на руци или на челу - Могуће је да ће се жиг наносити ласерском технологијом и да неће бити видљив голим оком већ да ће га само скенери препознавати. Старац Гаврило Грузијски је реко да ће се печат стављати на кажипрст а отац Тадеј је реко да не треба стављати руке на кутије.

Људи ће бити гоњени да се поклоне икони звериној, или ће бити побијени - Тачно је да ће људи бити гоњени а ко не прихвати биће убијен на лицу места од стране полиције по речима мати Исидоре (имате и њен видео под називом пророчанство мати Исидоре о крају света) али то ће бити након што се зацари антихрист. Док се он не зацари то ће радити на добровољној бази, мада је питање колико је то и сад условљено јер ко не узме документа не може ни да купи ни да прода не може да вози ауто, да га региструје, не може да оде у банку, на биро и да не набрајам не може скоро ништа ко да је мртав. По Светим оцима звер је главни мега рачунар у Бриселу са истим званичним називом La bete што у преводу са француског значи звер а иконе њене су скенери и рачунари.

Што се тиче приче о чиповима они су наравно у служби система али нису суштински битни за нашу причу осим ако није реч о чиповима инплантима или чиповима налепницама на телу. 

Ова прича да је нешто само на картици а нема везе са мном лично је дечја вађевина тако да нећу да се бавим.

Тачно је да антихрист још не царује и није наредио сурови прогон и можда ово још није његово печаћење али је ово сигурно и у најмању руку његово жигосање тј. коначна припрема пред свршен чин. Ако је печаћење венчање са ђаволом онда је ово жигосање веридба са њим. Ако је погубно венчање (печаћење) онда ни веридба (жигосање) није и не може бити добра. Јер када се верите већ почну навелико фамилије да се друже и спајају тако и демони одмах похрле на вражију невесту (тебе који си примио документа). Са чиме се и ти колико видим донекле слажеш.

Што се тиче ове приче о чиповима по телефонима, колима, камионима и авионима треба да знаш да све може да се употреби и злоупотреби јер зло само по себи не постоји за разлику од доброг које  постоји само по себи већ је зло само ишчашење доброга тј. његово погрешно усмерење. Све ти је дато али није ти све на корист. Иначе та прича са технологијом и цивилизацијом и 21. веком питање колико је добра јер је више у служби конформизма него у служби спасења душе а видимо и честе животне деманте у разним несрећама, падова авиона, потонућу бродова и подморница, саобраћајки, нуклеарки, као и узнемирености природе али то је нека друга тема.

Бог нас је створио као слободна бића и сигурно да није по његовој вољи да нас неко прати, узима нам слободе, приватност, интиму, мучи, гони, искоришћава итд. тако да је ова констатација потпуно ирационална и тиранији се треба одупирати а не снисходити јој. Наша света дужност је да бранимо своју слободу а поготову слободу својих ближњих, породице, родбине, народа, вероисповедања а за то имамо и добар узор у нашим светим прецима који су све наведено пожртвовано и јуначки бранили.

Што се тиче поређења куцаних докумената са биометријским делимично си у праву. Исто као што су биометријска документа претеча и припрема за печаћење тако су и писана докумета била претеча за биометријска. А претеча за куцана документа били су Хитлерови аусвајси (аussweiss), а пре другог св. рата лична документа нису постојала. Ипак су се куцана документа донекле могла истолерисати као испомоћ нарастајућој бирократији и друштву у пропадању. Такође нисам наишао да је неки Свети отац забрањивао узимање куцаних докумената. Мада је и то у најмању руку било пожељно и имало је побожних људи и у оно време који нису хтели да узимају, пронашао сам пример једне старице у русији. Поготову је тешко прихватљиво било узимати документа на којима је била ђавоља петокрака. Са биометријским документима се отишло и корак даље где више није дозвољено хришћанину да их узима јер се сада лични број тј. бар код тј. јединствени матични борој грађана везује за личност не само потписивањем документа већ и присједињењем са биолошким карактеристикама и мерама појединца. Рачунар и скенер тачно препознају растојање очију, носа или уста сваког појединца и везују бар код тачно и само за ту особу. Сврстани смо у ред кућних љубимаца и говеда зато је жигосање и адекватан термин. Отишло се и корак даље по питању ђавоље симболике тако да је сада уместо петокраке ту присутан и сам луцифер (у египатској митологији богиња Иштар) са све његовом бакљом како поносно стоји преко целе карте Србије. Из његовог пламена које представља зеницу масонског ока шире се зраци. Ето је та симболика два пута поред твоје слике и изнад твог потписа. За тебе хришћанине то нема везе јер то је само картица која ниси ти него она само служи да нахрани твој конформизам, кукавичлук, богоодступништво, богоодпадништво, твоје не противљење злу.

Ово што набрајаш чега се све треба клонити у највећој мери је и онемогућено нама који нисмо примили документа а и иначе удаљавање од светских сласти, послова и гунгуле је увек био богоугодни подвиг који су на себе узимали велики мужеви хришћански и они се у хришчанству помињу као отшелници или пустињаци мада овај подвиг није нужан за спасење и не значи да сви морамо бити отшелници да би се спасили. Многи су путеви и начини Господњи и ка Богу. Једни се спасавају кроз брак, једни у манастиру, једни међу људима, једни међу зверовима, једни мучеништвом, једни столпништвом, једни јуродивошћу, једни молчанијем (исихија, тиховање, безмолвије), једни бденијем, једни милостињом и да не набрајам даље поента је да не треба бити искључив.

Драго ми је што си барем на крају писма био у праву говорећи о духовном аспекту печаћења и о духовним печатима. Слажем се са тобом али имај у виду да ми нисмо само духовна бића него и телесна и да ће осим духовних печата о којима говориш бити и материјално-телесно-духовни печат тј. жиг звери о коме су говорили и упозоравали нас многи свети оци од давнина све до данас а нешто од тога и ја бедни покушао сам да невешто пренесем вама на знање у страху да из незнања и несмотрености или дезинформисаности не подлегнемо ђавољој најлукавијој замци од кад је покренуо на пропаст осуђену му борбу против Господа Спаса нашег Исуса Христа коме већ оседлавају белог коња и круну стављају на његову Свету главу за све ближи долазак нама као Избавитељ и слугама антихристовим као Страшни Судија. Амин. Да, дођи Господе!

Последњи пут ажурирано ( среда, 26 октобар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 110 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.