header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Моћ руског оружја Штампај Е-пошта
четвртак, 24 новембар 2016

 The Daily Mail:

„Сармат“ је 2.000 пута моћнији од „хирошиме“, а стиже до Лондона за 13 минута

  Нова руска интерконтинентална ракета „Сармат“ - иако ће тек да заузме своје место у нуклеарном арсеналу своје земље - већ увелико плаши Британце.

А и постоје у Лондону они који имају разлог да управо њоме плаше Британце.

Дневни лист The Daily Mail објавио је: „Ракета RS-28 Sarmat има максималну брзину од 4,3 миље у секунди. Руси желе да она баш својом супербрзином надвлада све системе противракетне одбране. Владимир Путин је желео да има нуклеарну ракету која је у стању да за само 13 минута стигне до територије Велике Британије“.

Исти дневни лист посебно наглашава: „Надзвучна брзина омогућава овој ракети да практично буде невидљива за амерички систем противракетне одбране у Европи“.

Дописница тог листа из Москве, Либи Палмер, свему је још придодала:

„Снимци које је Русија поставила на интернет просто застрашују. „Сармат“ може да носи 16 нуклеарних бојевих глава чија је укупна снага 40 мегатона, а то значи да је 2000 пута моћнија од бомбе бачене 1945. године на Хирошиму. Путин планира да надзвучним „Сарматом“ већ 2018-те замени старе ракете SS-18 Satan. Путин се на ово одлучио после низа несугласица са Западом“.

Британски таблоид The Sun одлучио је да нимало не заостане, па је објавио:

„Надзвучна руска ракета значиће - брзу смрт. Чак и са удаљених тачака, стигла би до Велике Британије за свега 23 минута.“

Да би све деловало још убедљивије The Sun је повукао праву линију између Москве и Лондона и указао да је у питању само 1.551 миља. Па подвукао:

„Путин је у производњу тешке надзвучне ракете уложио милијарде и то му је донело успех. Он досад није располагао ракетом великог домета која је могла да развија такву брзину“.

Оцене и упозорења трећег британског листа - The Daily Express-а - још су краће, још конкретније и још оштрије:

„Русија је показала смртоносну ракету која је у стању да пробија систем противракетне одбране NATO. Тој ракети је од Калињинграда до Лондона потребно само неколико минута. Њен призвођач - Корпорација Тактичко ракетно оружје Русије - не крије да је бомба бачена на Хирошиму у поређењу са Сарматом - дечија играчка“.

Овај лист је уз текст објавио две фотографије. На једној Путин љутито удара шаком по столу, а на другој - донекле „изгубљена“ британска премијерка Тереза Меј...

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 24 новембар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.