header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Тако се разара Православље у Србији - студенти Богословског факултета у Београду одведени на мису Штампај Е-пошта
уторак, 06 децембар 2016
          Дана 2. 12. 2016. цркву Криста Краља посетила је група студената Православног богословског факултета универзитета у Београду, предвођени доцентом др. Србољубом Убипариповићем. Студенти су у оквиру вежби из предмета Увод и извори хришћанског богуслужења посетили цркву како би присуствовали светој миси.

 Свету мису предводио је генерални викар Београдског надбискупа монс. Станислава Хочевара и парох цркве дон Александар Ковачевић који је на почетку пренео поздраве надбискупа и пожелео свима добродошлицу. Студенти бруцоши су по први пут у оквиру регуларних вежби имали прилику да присуствују централној служби Римског обреда.

Циљ оваквих вежби Православног богословског факултета јесте упознавање са хришћанском традицијом, као и упознавање са богатим историјским хришћанским наслеђем, уједно развити свест о плуралности друштва у којем живимо, чији смо један део и ми.

Након свете мисе у дворани цркве Криста Краља студенти су присуствовали предавању гвардијана фрањевачког самостана у Београду др фра. Бенедикта Вујице, бившег професора литургике Теолошког факултета у Сарајеву. У току предавања фра Бенедикт је говорио о самој светој миси као и њеном развоју током историје, дискусија се наставила када су студенти почели да постављају питања која се тичу саме мисе али и Римске цркве.

Интересовање студената за оваким видеом вежби било је огромно, те оне уједно показују да су ово и теме које привлаче студенте на међусобно упознавање. Сусрет се завршио речима захвалности на гостопримству као и могућности усавршавања односа доцента др Србољуба Убипариповића.

 


Никола Џаврић

Извор: Београдска надбискупија

Последњи пут ажурирано ( уторак, 06 децембар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.