header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ревнитељска проповед епископа Лонгина Жара Штампај Е-пошта
уторак, 13 децембар 2016

 ВИКАР ЧЕРНОВИЦКЕ ЕПАРХИЈЕ РПЦ РАЗОБЛИЧИО ПАТРИЈАРХА КИРИЛА ЗА ЈЕРЕС А МИТРОПОЛИТА ИЛАРИОНА НАЗВАО СЛУГОМ АНТИХРИСТА

Живот је кратак, времена су последња.

Обмањују народ православни. Патријарси, архијереји, свештеници. Они желе да покажу други пут ка вечном животу, а не онај који нам је Господ оставио. Шта ви мислите, браћо и сестре, зар Свети Оци наше Цркве нису могли да окупе заједно православне, римокатолике, протестанте, баптисте, јеховисте и да кажу: „Ми смо браћа и сестре у Христу“? Не. Господ је разлучио јерес од Истине. И то су непријатељи Божији, непријатељи наше Цркве и непријатељи Матере Божије.

Ми смо се данас молили са вама, плакали, молили се Господу, причестили се Телом и Крвљу Спаситеља, а нисмо дошли и играли, као што су играли „казачок“ у цркви у Москви! Ја мислим да то не би била Црква Божија, већ збориште сатанско. Ти људи су изгубили хришћанска осећања. Како можемо да играмо пред олтаром?! Како можемо да говоримо, браћо и сестре, да имамо другу веру, да у нашој Цркви треба да буде друго учење? Не верујте им! То су људи који припремају пут антихристу. То су одступници и издајници наше свете Православне вере.

И молимо све вас, браћо и сестре, да стојите у истини и правди! Свети Оци су говорили да ће доћи таква времена, да ће нас они издати, направити тај Синод, лаж-Синод, синод ђавола, антихриста и они ће издати истину Божију и прогонити вас. Мислили смо да то неће бити сада, већ касније. Но, ми видимо, браћо и сестре, када узимају нашу светињу, баћушку Серафима Саровског, и поклоне његове Свете мошти језуиту-јеретику папи римском. Тај грех не може бити опроштен! Када наши архијереји, митрополити постављају престо на средину храма, како би људи видели службу у цркви, а не у олтару, иза зида – то је већ јерес. Латинска јерес. И они се ничега не боје.

Да, дошло је време. Дошло је време, браћо и сестре, да се молимо, да се молимо Господу, како би Господ Бог зауставио ову мрзост. Но, Свети Оци су рекли де ће ова мрзост доћи (не могу вам сада рећи ко је од Светих ово рекао), да ће ова мрзост доћи тамо где је најсветије место – олтар, испред олтара. Затим су плесали у Москви (пред олтаром). Патријарх не види како они плешу пред олтаром, играју „казачок“ и певају секташке песме?! Издајници, отпадници, служитељи сатане! Ја не знам, има ли времена за вас или не, али се молим – нека би се покајали и обратили Господу.

Ја желим да остане мир у душама вашим. Ја желим да останем са Богом и својим народом. Ја ништа нећу сакривати од вас. Свагда ћу вам говорити истину. Када су нас затворили на Сабору (Аријерејски Сабор РПЦ од 2. – 3. фебруара 2016.), нико није смео да сазна шта се ту збива. Зашто Црква Божија не сме да зна? Зашто људи, који су градили цркве и манастире не смеју да знају истину? Због чега сте нам ви потребни, браћо и сестре? Зар само зато да нас храните, облачите, градите цркве, а ми да вас, заузврат, водимо у бездан и вечне муке?! Бешчашће и срамота! Покајте се, православни! Пробудите се! Дошло је време исповедништва! Не треба се ничега бојати! Не треба се ничега бојати! Будите верни Господу Богу, канонима наше Православне Цркве и слушајте Свете Оце, који су све написали и говорили нам, каква времена ће доћи, и они су нам рекли шта треба да чинимо.

Слава Богу што ми нисмо отишли на тај Синод (тзв. „Критски сабор“). Но 2-3. фебруара (2016. године, на Архијерејском Сабору, прим.редакције), био је такав докуменат, да је тај Синод добар, да он не нарушава догмате Православне Цркве и да смо сви ми, архијереји Руске Православне Цркве, сагласни са тим! А сада, зашто не дати сагласност? Треба окупити други Синод, који би опозвао тај докуменат, јер то је докуменат за антихриста, ђаволски! Зато што нас тамо нико није слушао, и рекли су нам: „Седите, то је све, гласали сте, све је у реду!“

 Не плашите се. Не бојте се, браћо и сестре! То ће се све збити, времена су већ дошла.

  Биће страшан рат! Каква крвава битка! Стотине милиона људи ће погинути! Но, не треба се ничега бојати, ако смо са Богом, ако останемо са Богом у истини...

Јеретичке су речи нашег патријарха, када он каже да је Бог као сунце, а зраци који иду према сунцу то су све јереси, сва вероисповедања на земљи и да сва воде ка Једном Богу. Свети Оци нам нису тако говорили, то није нигде написано! То говори он, зато што је његов учитељ, митрополит Никодим Ротов, скончао код папиних ногу као пас. А њему је предсказано да не иде тамо, да ће умрети. Када је он пољубио сандале папе римског, тада је издахнуо код његових ногу. Зашто се нисмо зауставили, када смо видели то чудо?

         Браћо и сестре, праштајте ми. Ја вас волим. Ја сам срећан са вама. Но, ја хоћу да останем у Истини Божијој, зато што Господ каже: "Сваки грех и хула опростиће се људима; а грех против Духа Светога неће се опростити ни на овом, ни на оном свету". Јерес - то је и јесте грех против Духа Светога. (...) Ви сте пронашли на земљи безгрешног човека? Ја знам да је једино Бог без греха. Сви су остали гершни. А како папа римски може бити без греха? Њему (Богу) не треба заменик - папа римски, (папе) који иду против Јеванђеља.

И ви видите, тај слуга антихриста, митрополит Иларион, говори да је неопходно мењати Библију! Већ је и Библија лоша! А како су се људи до данашњег дана спасавали?! Треба мењати Литургију, начинити другачију, а то људи не разумеју. Они мисле да су сви будале, а само они паметни. Господе, уразуми! И помилуј Твоју Цркву Божију и свој народ!

Транскрипт беседе изговорене 14. октобра 2016.

По материјалу са: protivkart.org

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 13 децембар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 88 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.