header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АНТИЕКУМЕНИЗАМ arrow Свети Никола, ошамари га! (видео)
Свети Никола, ошамари га! (видео) Штампај Е-пошта
субота, 17 децембар 2016

 МИТРОПОЛИТ ИЛАРИОН ОДСЛУЖИО МОЛЕБАН ПРЕД МОШТИМА СВЕТОГ НИКОЛЕ У ПРИСУСТВУ ЈЕРЕТИКА

Председник Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије митрополит волоколамски Иларион Алфејев, учинио је 12. децембра још једно вероиздајничко (не)дело, када је у присуству јеретика римокатолика и протестаната  и уз њихово „мољење“ одслужио молебан пред моштима Светог Николаја Чудотворца и великог угодника Божијег – „правила вере“  и „образа кротости“, богонадахнутог изобличитеља јеретика.

Подсећамо да је једна од последњих новотарских служби (у част 50. рођендана) митрополита Илариона била запечаћена страшним знамењем (види: Страшно знамење на новотарској служби поводом јубилеја митрополита Илариона: одраз „црног човека“ на икони http://borbazaveru.info/content/view/9067/28/). Шта ће уследити после овог најновијег вероодступничког акта предсеника ОВСЦ МП, можемо само са тугом и огорчењем да претпостављамо.

  

Подсећамо на 45. правило Светих Апостола: „Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако им пак допусти, као клирицима, да што раде, нека се свргне.

И на 33. правило Лаодикијског Сабора: „С јеретицима или расколницима не сме се заједно молити.

О томе говоре и друга црквена правила и канони: Ап. 10, , 11, 45, 46, 64, 65; I Васељ. 19 II Васељ. 7; III Васељ. 2, 4; Трул. 11, 95; Лаод. 6, 7, 8, 10, 14, 31, 32, 34, 37; Василија Вел. 1, 47; Тимотеја Алекс. 9.

По материјалу са: „Информ-религија.ру“

Превод и приређивање: „Борба за веру“

 

Напомена "Борбе за веру":

На наднаслов текста инспирисао нас је догађај са Првог Васељенског Сабора у Никеји, када је Свети Никола, из велике ревности према истини, не могући да поднесе богохуљење јеретика Арија, истог ошамарио. Због тога дела био је уклоњен са Сабора и од архијерејске службе све док се неколицини првих архијереја на Сабору није јавио сам Господ Христос и Пресвета Богородица и објавили Своје благоволење према Николају.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 29 април 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 84 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.