header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Патријарх Кирил честитао папи Фрањи 80-ти рођендан
Патријарх Кирил честитао папи Фрањи 80-ти рођендан Штампај Е-пошта
недеља, 18 децембар 2016
            Поглавар  Руске православне цркве Кирил честитао је папи Франциску 80-ти рођендан, указавши на висок ниво разумевања који је у последње време достигнут између РПЦ и Католичке цркве.

Руски патријарх је у честитци написао и ово: „Животни пут ваше Светости у целини је повезан са служењем Богу и цркви. Пошто знам колико је тежак крст самопрегорног пастирског служења, убеђен сам да је и ваш пут био тежак, али благодатан јер је доносио утеху и радост вашој пастви. Ви сте заслужено уживали поштовање и љубав у својој земљи, где сте постали архиепископ Буенос Ајреса и примас Аргентине. Промислом Божијим сте изабрани за епископа Рима и поглавара Католичке цркве“.

Патријарх Кирил је посебно нагласио: „Са радошћу желим да укажем на високи степен разумевања до којег су стигли односи између Руске православне цркве и Римокатоличке цркве у последње време, захваљујући и позицији ваше Светости. Нашу сусрет у Хавани, у фебруару ове године, дао је импулс добронамерном дијалогу и сарадњи међу нашим црквама ради мира, праведности, јачања у друштву моралних вредности и превладавању разногласја међу хришћанима“.

Кирил је Франциску пожелео добро здравље, дуг живот, очување духовних снага и Божију помоћ у обављању „високе мисије“. 

Извор: „Факти“

 

Напомена: Осврт Уредништва "Борбе за веру" на горњу вест може се прочитати (ОВДЕ:)

Последњи пут ажурирано ( недеља, 18 децембар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 101 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.