header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Старац Тадеј Витовнички о поштовању родитеља и медитацији Штампај Е-пошта
уторак, 27 децембар 2016
         Поштовани читаоци, добили смо од духовног чада блаженопочившег о. Тадеја, оригинално писмо које јој је Старац написао. У њему он очински саветује своје чадо у вези са поштовањем родитеља и опасности источњачке медитације. Она је дозволила да се ово писмо објави, ради помоћи вернима...

+ + +

Господу омиљена племенита Душо,

Све потиче од мисли, и добро и зло а каквим се мислима бавимо, такав нам је живот.

Остави се медитације источњачких религија јер су све прожете магијом, ма колико оно изгледало да има нешто слично са Православљем, и не слушај лажи падших духова, него припадни скрушеним срцем у смирењу пред Господом и моли се од срца Господу.

Човек врло споро сазрева духовно јер је окружен многим саблазнима са свију страна и потребно му је дуготрајно искуство док не сазри и док не дође у крајње смирење, јер је крајње смирење савршенство хришћанског живота, а не васкрсавање мртвих и чинити разна чудеса.

Свети Оци објашњавају три степена молитве док само Свети Исак Сирин објашњава и четврти степен молитве својствен само анђелима, а нама даје се с времена на време као утеха.

Анђели непрекидно чезну срцем за Господа, тамо где престаје свака мисао и реч, то је молитва анђела.

Буди у свему послушан својим родитељима и не смеш вређати своје родитеље ни мислима а речима, опхођењем и понашањем према њима, да о томе и не говоримо.

Свака увреда родитеља, било то понашањем или опхођењем, или делом или мислима, то нас кошта вечног живота, зато пази на свој живот и на своје мисли јер свака мисао која није основана на љубави, правди, Истини, чистоти и племенитости од пакла је и треба је одбацити.

У свему смири себе и у смирењу припадни у молитви пред Господом.

Теби су живци ослабили због напетости у будистичкој медитацији, то одбаци и опусти се и нестаће проблеми које имаш.

Од Господа и Пресвете Богомајке мир и радост и све најлепше жели свима,

Архимандрит Тадеј и братија.

 

 
 



Извор: "Православна породица"

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 27 децембар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.