header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Производ руске памети: Суперкомпјутер МО Русије три пута моћнији од конкурента у Пентагону Штампај Е-пошта
недеља, 01 јануар 2017
 Шојгу:

Покуша ли НАТО напад сличан оном на Србију `99, наш суперкомпјутер ће алармирати „Нова Србија!”

Министар одбране Русије – генерал армије Сергеј Шојгу – рекао је да је потенцијал суперкомпјутера Националног центра за управљање одбраном колосалан и да се не користи ни половина његових тренутних могућности.

За сам суперкомпјутер је рекао: „Он има отворену `архитектуру`. Из њега се могу уклонити неки блокови и стављати нови. Његове могућности се могу и ширити и повећавати. Резерве су такође колосалне”.

Шојгу је објаснио и зашто се не користи тренутно ни половина потенцијала централног компјутера (суперкомпјутера) Оружаних снага Руске Федерације:

„За веће коришћење његових могућности потребно је даље `кљукање` те машине додатним подацима.”

А могућности суперкомпјутера – посебно његову способност да анлаизира ситуације и нуди закључке, полазећи од података којима је бо `нахрањен` - Шојгу је илустровао на примеру НАТО операција против Југославије:

„То је била велика НАТО-операција. Да би је извели, извршили су концентрацију ратних бродова, примакли ракете на одређене локације и одређена растојања. Ако сутра из неке зоне почну да стижу сличне информације, суперкомпјутер ће нас упозорити: „Пријатељи, та ситуација 90 одсто личи на оно што је било 1999. у Србији. Постоји опасност да се у тој зони понови оно што је било у Србији. Предузимајте мере”.

Оперативна моћ руског војног суперкомпјутера – према проценама – три пута је већа од могућности суперкомпјутера који користи Пентагон.

Начелник руског Националног центра за управљање одбраном – генерал Михаил Мизинцев – тврди да његов „суперкомп” може да чува 19 пута више података него онај којим располаже америчко Министарство одбране.

Национални центар РФ за управљање одбраном профункционисао је 1-ог децембра 2014-те.

Мизинцев посебно наглашава: „Све у нашем суперкомпјутеру је произведено у Русији. Зато је свако `цурење` података унапред искључно. Сведено на нулу. За рад у Центру одшколовали смо више од сто програмера и сругих стручњака”.

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( недеља, 01 јануар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.